Cesvaines alus ir atdzīvinājis 150 gadus ilgās Cesvaines alus darīšanas tradīcijas, kuras 1865. gadā uzsāka pirmais muižas alus brūzis. Izmantojot muzeja materiālus un pateicoties Cesvaines iedzīvotāju atsaucībai tika atrastas autentiskas alus pudeles un pudeļu etiķetes, uz kurām balstoties, izstrādāts arī esošais pudeļu dizains.
Cesvaines alus darītava ir viena no mazākajām craft jeb amatnieku alus darītavām Baltijā. Alu vāra virs alkšņa koka uguns, pēc tam to iejavo ozolkoka kubulā. Savu dzidro krāsu un tīro garšu, alus iegūst pateicoties augstākā labuma izejvielām un lēnam nogatavināšanas procesam. Jaunais alus tiek noturēts mucā vismaz 30 dienas.
PIEDĀVĀJUMS:
* Alus iegāde ražotnes darba laikā.
* Ekskursija pa alus darītavu AR IEPRIEKŠĒJU PIETEIKŠANOS, noslēgumā - degustācija. Cena: 7 EUR personai.
* Blakus alus darītavai atrodas AS “Cesvaines piens”, kur top izcili sieri, kas vēl labāk garšo kopā ar vietējo alu.