Lubānā apskatāma Ģirta Burvja tēlniecības darbu izstāde

ziņa publicēta 23.01.2022
Lielāks foto Lubānas tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrā apskatāma Ģirta Burvja izstāde "Domakmeņi '22".

 Tēlnieku Ģirtu Burvi lubānieši iepazina pagājušajā vasarā, kad dzejnieces Broņislavas Martuževas mājvietā “Dārziņi” tika atklāti viņa veidotie Rakstu akmeņi. Madonas Novadpētniecības un mākslas muzejā varēja aplūkot viņa veidoto izstādi “Metāla origami”, bet Mētrienā tika atklāts vides objekts “Laika rats”.

 Ģirts Burvis par šo izstādi saka: “2021. gadā Madonā es izstādīju vairākus savus metāla darbus, savus “metāla origami”, kuri top locīti no loksnes un lielākoties izvēršas par plastiskām lielformāta skulptūrām, bet ar Lubānu man vairāk saistās akmens skulptūras, un tādēļ šeit esmu turpinājis sava mūža veco tēmu – domu akmeņi. Dom-akmeņi kā  ideju sēklas, kuras meklē sev vietu, kur iesēties, lai materializētos par skulptūrām, un saistībā ar šo tēmu: pirmo šādu izstādi  rīkoju 2008. gadā, un daudzi domakmeņi jau atraduši savu vietu un  materializējušies, piemēram, Bernātos – dabas parkā – skulptūras, kurās var iesēsties cilvēki, bet daudz  un daudz vēl rodas manā prātā. To es šeit esmu izstādījis un nododu lubāniešu vērtējumam: varbūt rodas labvēlīga augsne.”

 Izstāde apskatāma no šī gada 18. janvāra līdz 9. aprīlim Lubānas tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centra darba laikā: no otrdienas plkst.9.00 līdz 12.00 un no 13.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst. 10.00 - 14.00.  Svētdienas, pirmdienas – slēgts. Ieeja bez maksas.

 Apmeklējuma laikā jāievēro valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

 Ziņu sagatavoja: Lubānas tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centra vadītāja Ilze Kraukle,  tel. 26374962.



Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes