Durvis ver H.Medņa kultūrizglītības centrs "Dziesmusvētku skola"

ziņa publicēta 09.07.2021
Lielāks foto Kordiriģenta Haralda Medņa dzimtas mājās “Dzintari” (Praulienas pagasta, Madonas novadā) durvis vēris jauns kultūrizglītības centrs ”Dziesmusvētku skola”.

      “Dziesmusvētku skolas” virsmērķis ir atdzīvināt šo vēstures apvīto vietu, lai tā pulcētu visa vecuma interesentus no Madonas, Latvijas un visas pasaules, izglītojot un iepazīstinot ar tik bagāto, iedvesmojošo kormūzikas, dziesmu un deju svētku kultūras mantojumu. Lai latviešu tauta vēl vairāk apzinātos kormūzikas un dziesmu svētku vērtību un nozīmīgumu, lai Madonas novadā būtu vēl viens unikāls, izglītojošs, radošs centrs, kurā gaidīts ikviens – gan liels, gan mazs, gan līksms dziedātājs, gan priecīgs klausītājs!

      “Aktīvi strādāts, lai šovasar varētu atvērt ekspozīciju, ēkas 1.stāvā, balstoties uz Austra Mailīša izstrādāto interjera un ekspozīcijas projektu. Šeit, galvenokārt, apmeklētāji varēs iepazīties ar H. Medņa dzīvi, iespaidiem un iedvesmas avotiem, mīlestību pret dziesmu, kā arī sajust Dziesmu svētku burvību, klausīties kora dziesmu repertuāru, izmēģināt diriģēšanas prasmi un iejusties diriģenta tēlā, atskatīties uz Dziesmu svētku vēsturi un, protams, nekautrēties un visiem par prieku arī ko uzdziedāt!
Vienā no ekspozīcijas telpām atrodas “Dziesmusvētku skapis”, kur apkopoti Dziesmu svētku materiāli, atmiņas un dziesmas. Ikviens Dziesmu svētku dalībnieks ir aicināts palūkoties savos atmiņu svētku krājumos, un, iespējams, atrast kādu, no Dziesmu svētkiem palikušu, piemēram: atmiņu foto, rakstu laikrakstā, notis, dziesmu repertuāra grāmatiņu, un nodot glabāšanai lielajā Dziesmusvētku skapī, kur ikviens šos materiālus varēs apskatīt, īpaši priecāsimies par svētku nozīmītēm – ar tām papildinot svētku nozīmīšu kolekciju apskatei arī citiem apmeklētājiem. Veidosim un piepildīsim Dziesmusvētku skapi kopā!”, aicina H. Medņa kultūrizglītības centra “Dziesmusvētku skola” vadītāja Kintija Krastiņa piebilstot, ka “Dziesmusvētku skola” tās apmeklētājus uzrunās ar savu vienkāršību, dabas mīlestību un dziesmas spēku. 

Centra darba laiks vasaras sezonā:
Pirmdiena - slēgts
Otrdiena - slēgts
Trešdiena no 10.00-17.00
Ceturtdien no 10.00-17.00
Piektdiena no 10.00-17.00
Sestdiena no 10.00-17.00
Svētdiena no 10.00-17.00

Biļešu cenas:
Pieaugušajiem 2,00 EUR
Skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,00 EUR
Ģimenes biļete (1 vai 2 pieaugušie ar 1-5 bērniem līdz 18 gadu vecumam) 3,00 EUR
Tematiskā pasākuma apmeklējums 3,00 EUR


Grupām apmeklējums iepriekš jāpiesaka, sazinoties pa tālruni 28080668, e-pastu: dziesmuskola@madona.lv vai soc. tīklu starpniecību.
Informācija par centra aktualitātēm un pasākumiem pieejama sociālo tīklu lapās Dziesmusvētku skola un Instagram: #Dziesmusvētkuskola 

‌I‌nformāciju sagatavoja: Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļa sadarbībā ar Kintiju Krastiņu, H. Medņa kultūrizglītības centra “Dziesmusvētku skola” vadītāju. Foto: Agris Veckalniņš
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes