Restorānu nedēļa Cesvaines pils restorānā
ziņa publicēta 06.11.2025

Valsts svētku laikā Latvijas Piļu un muižu asociācija aicina uz Restorānu nedēļu Latvijas pilīs un muižās, piedāvājot iespēju iepazīt kultūras mantojuma daudzveidību un baudīt izsmalcinātu maltīti ar laikmetīgu garšu smalkumu.
Šī iniciatīva veidota ar mērķi pievērst uzmanību pilīm un muižām kā dzīvām kultūras vietām, kas veido nozīmīgu daļu no mūsu nacionālās identitātes, kur vēsture nav tikai muzeja eksponāts, bet kļūst par pieredzi, mijiedarbojoties ar mūsdienām. Restorānu piedāvājums iegūst papildu vērtību – tas nav tikai ēdiens, bet ceļojums laikā un garšās, kurā vietējie pavāri un reģionālās garšas tiek izceltas kā daļa no Latvijas bagātā kulinārā mantojuma.
Restorānu nedēļa pilīs un muižās notiks Latvijas valsts svētku nedēļā, tāpēc īpašs uzsvars šajā iniciatīvā tiks likts uz Latvijas identitāti. Maltītes un stāsti kļūs par svinībām, kur tradīcijas, vietējie produkti un kulinārās vērtības izcels mūsu kultūras un nacionālo piederību. Tādējādi šis notikums nav vien tikai gastronomisks piedzīvojums, bet arī lepnuma un kopības sajūtas stiprināšana.
Latvijas piļu un muižu
RESTORĀNU NEDĒĻĀ piedalās:
Mālpils muiža no 11.11. līdz 16.11.
Bīriņu pils no 8.11. līdz 18.11.
Jaunpils pils no 11.11. līdz 18.11.
Restorānu nedēļa pilīs un muižās būs svētki gan kultūras, gan vēstures cienītājiem – tā būs pieredze, kas ļaus reizē baudīt izsmalcinātu ēdienu, atklāt Latvijas kultūras mantojumu un svinēt mūsu valsts svētkus. Uz tikšanos Latvijas pilīs un muižās!
