NE parasti - z/s "Līvi" kazas piena saldējums

ziņa publicēta 14.09.2024
Lielāks foto Turpinām vasaras ziņu seriālu par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām. Šoreiz neparastums ir auksts, salds un garšīgs!


Senāk:

Z/s “Līvi” stāsts aizsākās 1996. gadā, kad pasaulē valdīja citi stereotipi, galda kultūras tradīcijas, cieti nospraustas atziņas, kas ir labs un kas slikts, kas garšīgs un nebaudāms.
Laikiem un paaudzēm mainoties, saimniekiem prātā nāca atklāsme, ka sieru iespējams gatavot un tas ir garšīgs ne tikai no govs piena, bet arī kazas. Z/s "Līvi" gardie kazas piena produkti ir saimniecības lolojums. 

   

Šeit un tagad:
Saimniecībā ir viens no lielākajiem kazu ganāmpulkiem Latvijā - ap 350 kazas. Šeit darbojas sierotava, tajā top 7 veidu mīkstie sieri, ko papildina kazas piena saldējums, saldās siera bumbas un kazas piena konfektes. Populārākais no tiem ir siera bumbiņas ar ķiplokiem „Labrīt”, gardēžiem par prieku top sieri ar baraviku un sierāboliņa garšu. Augstvērtīgi, gardi un baudāmi kā lieliem, tā maziem.

Piedāvājums viesiem - ekskursija, pļāpāšana un produkcijas degustācija. Ticami un apšaubāmi stāsti un pasakas, ja pa dienu, tad mazo pundurkazu ģimenes izrādīšanās, ja vakarā, tad lielo kazu apskate un slaukšanas parāde. 

Kontakti: +371 29180251 (Dace Meldere), e-pasts: kazas.siers@inbox.lv 
Adrese: Ozolkrogs, Bērzaunes pagasts, Madonas novads



Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes