Aktuālās izstādes SEPTEMBRĪ 2024

ziņa publicēta 08.09.2024
Lielāks foto “Tos rudens augstās debess vārdus es tev gribu sacīt. To spīvo savādumu gāju putnu acīs es tev gribu prasīt. To lielo zvaigžņu gatavību nokrist.. es gribu iedot tev..” /O.Vācietis/

MADONĀ, Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā:
* Rotko muzeja krājuma izstāde "Rotko atspulgi"/ no 14. septembra.
* Biksēres muižas tamborēšanas čempionāta dalībnieku darbu izstāde “Balto mežģīņu maģija”/ septembrī un līdz 6. oktobrim.
* Novada arheoloģija/ pastāvīgi.

SARKAŅOS, Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu krātuvē:
* Etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu atklātā krājuma kolekcijas/ pastāvīgi.

SARKAŅOS, Biksēres muižas zālē:
* Izstāde “Latvijas dzīvnieku pasaule pastmarkās”, kurā apskatāmas dažādās valstīs, gadu desmitos un izpildījumos izdotās pastmarkas, kurās redzami Latvijā mītošie dzīvnieki un putni/ septembrī.

CESVAINĒ, Cesvaines pilī:
* Cesvaines vidusskolas 105. gados pils skolas laika ēdamzālē izstāde “105 vēstules”, kas palīdzēs sajust skolas laiku gaisotni/ septembrī.
* Izstāde “Tēli un atspulgi”. Tērpu kolekcijas autore Rīgas modes muzeja tērpu restauratore Nadežda Ignatāne un atspulgi no Ilonas Jahimovičas seno spogulīšu kolekcijas/ septembrī.

CESVAINĒ, Cesvaines tūrisma centrā:
* Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāde "Krāšņumaugi – laiks un mode”, ar telpaugu, lietišķās un mākslas harmoniju cauri gadsimtiem/ septembrī.

CESVAINĒ, Kraukļu bibliotēkā:
* Druvja Ābrama izstāde “Linogravīra”, ar linogravīru lapām, krāsainiem uzmetumiem un gleznojumu mēģinājumiem jeb studijām/ septembrī.
* Dzintras Liepiņas kolekcijas izstāde “Maza zaļa vardīte”, apskatāmas 114 dažādu materiālu, krāsu, formu un izmēru vardītes/ septembrī un līdz 1. novembrim.

LUBĀNĀ, Lubānas tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrā:
*
Novadnieces Broņislavas Martuževas simtgadei veltīta izstāde "Satikšanās ar dzejnieci" - Pētera Korsaka fotogrāfijas / līdz 4. novembrim.

LUBĀNĀ, Lubāna mitrāja informācijas centrā:
* LVU vēstures un arheoloģijas nodaļas interaktīva izstāde "Akmens laikmeta prasmīgās rokas" - iespējams gan sajust dažādus izejmateriālus, gan arī seno darba rīku replikas un lasīt papildus materiālus, kas saistīti ar akmens laikmetu/ līdz 21. septembrim.

PRAULIENĀ, Dziesmusvētku skolā:
* Mākslinieces Jolantas Rikveiles-Moriņas izstāde "Latvija no tālienes raugoties"/ no 30. augusta līdz 24. novembrim.
* Pastāvīgā ekspozīcija “Haralds Mednis”. Ekspozīcijas par Dziesmusvētkiem spēle "Dziesmusvētku ģeometrija"/ pastāvīgi.

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes