NE parasti – ciemojamies Vinetas Meisteres izšūto gleznu galerijā

ziņa publicēta 20.06.2024
Lielāks foto Seriāls “NE parastās” vietas Madonas apkārtnē šoreiz aicina doties uz Cesvaini - uz “krustdūrienu miljonāres” Vinetas Meisteres neparasto gleznu galeriju!

Senāk:
Vineta Meistere ir madoniete un rokdarbus skatījusies un mācījusies mīlēt jau savā ģimenē – no vecmāmiņas un mammas. Krustdūrienu mākslas pamati apgūti 1994. gadā, bet tobrīd vēl nekas neliecināja, ka izšūšana izvērtīsies par viņas dzīves aicinājumu un mīlestību.
Māja Cesvainē, Veidenbauma ielā 11 ir Vinetas vīra Gata Meistera vecāku celta ģimenes māja, kur Vineta ieprecējās tālajā 2000. gadā.
       

Meisteru ģimenes māja Veidenbauma 11, 1999. gadā un Vineta Meistere TV spēlē “Gribi būt miljonārs?” ar vadītāju Mārtiņu Ķibildu

Šeit un tagad:
Tagad Vineta saka, ka visas labās lietas dzīvē atnāk pašas!? Tiem, kam ir pienācis laiks apmeklēt neparasto gleznu galeriju: Piedāvājums:
* Galerija iekārtota privātmājā, kur telpas un pagalms pielāgots ciemiņu uzņemšanai. Apmeklējumu vēlams iepriekš saskaņot  * Ekskursija un stāsts par gleznu galeriju, apskatāmas 104 izšūtās gleznas – arī pasaulē zināmu autoru gleznu reprodukcijas * Rokdarbu meistarklases * Rokdarbu iegāde * Saimniece aizraujas arī ar telpaugiem, jo īpaši - sukulentiem, un cep gardu maizīti * Galerijā apskatāmas arī citas skaistu lietiņu kolekcijas.
Adrese: Veidenbauma iela 11, Cesvaine, Madonas novads.
Kontakti: 29761510, Vineta.
Ciemiņiem galvenais orientieris: mājas tuvumā ir Cesvaines vidusskola un Cesvaines katoļu baznīca.
* Sekojiet reklāmai Fb/ Vineta Meistere: “Mājas kafejnīcu dienās”, Muzeju un Leģendu naktīs, “Satiec savu meistaru”, jo Vineta Meistere ir šo pasākumu aktīva dalībniece un atver neparasto gleznu galeriju apskatei, kā arī piedāvā augu nospiedumu un dekupāžas darbnīcas.
Savus sekotājus Facebook Vineta informē par savas galerijas jaunumiem un noskaņām.

Pāris jautājumi saimniecei:

Kāds ir filigrāno gleznu stāsts?
* Apprecoties un mainoties uzvārdam, mainījās radošās vibrācijas man apkārt. Lieki piebilst, ka vīrs Gatis ir liels mans palīgs un atbalsts. Ieraugot jaunos izšūšanas materiālus un audumus, aizrāvos un nopietni ķēros klāt gleznu izšūšanai.
* Tad bija tāds konkursu laiks mūsu dzīvē, kad abi ar vīru mērķtiecīgi, ļoti aktīvi piedalījāmies dažādos konkursos – “Gribi būt miljonārs?”, “Mini mani”, “Ievas pārvērtības” u.c. Abi ar Gati nopietni darbojāmies arī krustvārdu mīklu risināšanu konkursos” (Cesvainē vēl tagad atceras daudzās vinnētās balvas – vairākus ārzemju ceļojumus un pat vieglo automašīnu. Viņu veiksmes formula esot bijusi noticēt, ka viss ir iespējams).
* 2009. gadā piedalījos fantastiskā žurnāla IEVA nometnē. Tikšanās ar 100 interesantām sievietēm, pārdomas par dzīves izvēlēm, manu izšūto darbiņu labs novērtējums iedvesmoja noticēt sev un savam sirds aicinājumam un, ne vairāk , ne mazāk – mainīt dzīvi un nodarbošanos!
Vai neparastās gleznas ir paredzēts pārdot. Kāda ir to vērtība?
* Galvenā ideja ir gleznu kolekciju (nu jau vairāk par 100) rādīt cilvēkiem, stāstīt par izšūšanas mākslu, meklēt domubiedrus, interesentus, jaunas satikšanās, impulsus – radošu attīstību. Man ir svarīgi iet līdzi laikam un izšūšanas tehnikas novitātēm.
* Gleznu izšūšana ir mans darbs – katru darba dienu, pilnu darba laiku. Vienas gleznas izšūšana ilgst vidēji 3 mēnešus un materiāli tiek meklēti tuvu un tālu, vislabākie un dārgākie. Gatavo gleznu ierāmēšana arī vēl ir īpašs stāsts. Nosauktās lietas varētu būt daži orientieri darbu cenai.  
Cik smalka ir rokdarbnieces Vinetas Meisteres nodarbošanās - izšūšana kaligrāfijas līmenī (tūkstošiem krustdūrienu, milimetru precizitāte, desmitiem krāsu toņu vienā darbā) - to var izprast un novērtēt tikai dzirdot saimnieces aizrautīgo stāstu. 

Ziņa tapa, sadarbojoties: Lilita Ļava (VisitCesvaine), Vineta un Gatis Meisteri (foto no ģimenes arhīva), Agris Veckalniņš (fotogrāfs).
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes