NE parasti - garšu baudījums Kāla ezerā uz plosta

ziņa publicēta 07.06.2024
Lielāks foto Turpinām vasaras ziņu seriālu par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām. Šoreiz neparastumi ir maģiski, kārdinoši un neaizmirstami.

Šeit un tagad:
Kāla ezers ir dēvēts dažādos vārdos: Kālezers, Kāļa ezers, Vesetas ezers un Kāls. Uz šī gleznainā ezera atrodas 5 salas: Tolkas sala, Lielā Vestienas sala, Vistu sala, Mazā Vestienas sala un Mazā sala. Salas ir iekļautas dabas liegumā, un pats ezers ir iekļauts Vestienas aizsargājamo ainavu apvidū. Ezers ir populāra makšķerēšanas vieta un tajā konstatētas vairākas zivju sugas. Sastopamās zivis- vēdzele, mailīte, vīķe, plicis, rudulis, zutis, ķīsis, ausleja, karpa, līnis, asaris, līdaka, plaudis (breksis), rauda, karūsa, sapals u.c. 

Pēc nelielas pauzītes Kāla ezerā ir atgriezies pasākums ‘’Ezera Skaņas’’, kas šogad notiks 10. augustā. Tas ir netipisks mūzikas pasākums, kas tiek atklāts ezera vidū un sākas pirms saullēkta, plkst. 4.00. Cilvēki apmeklē pasākumu laivās, ezerā parādās peldoša skatuve un atskan pirmās mūzikas skaņas, kas pieaug līdz ar saules gaismu.

Vakars uz ezera | Dinner on the lake jeb ēdienu baudīšana Kāla ezerā uz plosta, kur ēdienu 6 kārtās gatavo un pasniedz Latvijā pazīstami šefpavāri. Tā ir ekskluzīva iespēja ļauties vēl nebijušām sajūtām, lutinot gan savas garšas kārpiņas, gan noskaņu pasauli!



Pāris jautājumi saimniekam:


Ezeri lido, akmeņi aug, pilis nogrimst un paliek ezeru dzelmē, - mīts vai patiesība?
Peldošas salas, tas noteikti nav mīts, jo šis unikālais dabas brīnums ir novērojams tepat Kāla ezerā.
 

Kāpēc tāds nosaukums "Vakars uz ezera | Dinner on the lake"? 
Tad, kad tapa projekts "Vakariņas uz ezera | Dinner on the lake", tad man ienāca prātā šis teiciens "vakars uz ezera", kas nebūt nenozīmē kaut ko sliktu, bet gluži pretēji, jo vakars ir uz ezera, jeb uz plosta Kāla ezerā līdz ar to, tas tieši sasaistījās ar manu ideju par nosaukumu.  

Kur Tev pašam patīk ieturēt maltīti? 
Es ieturu maltīti visdažādākajās vietās. Ikdienā iecienīta ir mājas virtuve, draugu lokā maltīti ieturu pie dabas vai kādā kafejnīcā, bistro, piemēram, "Karotē" Sauleskalnā. Neko nepārspīlēju! Viss foršais jau ir vienkāršs!

No kurienes brauc klienti? 
Viesi brauc no visas Latvijas - Liepājas, Ventspils, Alūksnes, Daugavpils, Bauskas, Rēzeknes, Valmieras, Rīgas. Pēdējos gados ir sarosījušies arī vietējie Madonas novada iedzīvotāji, kas priecē. Tālākie viesi ir no Zviedrijas, jo bijām sadarbojušies ar vienu aviokompānijas žurnālu, kurā izvietojām savu reklāmu. Aizvadītajā gadā vakariņas baudīja viesi no Dānijas, Lietuvas, Igaunijas. Priecājamies,ka arī tūristi mūs atrod, bet strādāsim vairāk pie reklāmas ārzemju tūristiem. 

Kādus pasākumus gribētu šovasar apmeklēt Madonas novadā?
Šovasar mans favorīts un TOP ir  “Ezera Skaņas” festivāls, kas notiks Kāla ezerā 10. augusta rītā, jo tas ir unikāls, iedvesmojošs, relaksējošs un baudāms pasākums. Esmu iedvesmojies no šī pasākuma, jo, ja cilvēki brauc klausīties koncertu saulei austot, kapēc gan saulei rietot nevarētu baudīt vakariņas. 
Noteikti plānoju apmeklēt 11. augustā Dārza svētkus "Jāņkalnos" un apmeklēju arī Madonas pilsētas svētkus, kas bija riktīgi forši!

Garšas baudījumu kalendārs
1. augustā no plkst. 18.00 - 21.30 šefpavārs Kaspars Jansons.  
8. augustā no plkst. 18.00 -21.30 šefpavārs Nils Ģēvele.
22. augustā no plkst. 17.00 - 20.30 šefpavāre Svetlana Riškova.
29. augustā no plkst. 17.00 - 20.30 šefpavārs Lauris Aleksejevs.
Vairāk informācijas- www.viedi.org 

Ziņa tapa, sadarbojoties: Ilze Stūre (VisitMadona), Arturs Gailītis (viedi.org

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes