9. jūnijā - Lubānā norisināsies "Pārgājiena svētki"

ziņa publicēta 22.05.2024
Lielāks foto Pārgājiena svētkos “Latvijas Izaicinājums 2024” tiks atklāts maršruts “Lubānas aleju valstība”.

Ikvienam ir iespēja izvēlēties, kurā no trim distancēm piedalīties, sākot ar 15 km SPILVA ģimenes apli līdz pat 37 km garam maršrutam. Pasākuma organizatori parūpējušies, lai piedalīties varētu ikviens!

Dalībniekiem ir iespēja izvēlēties kādu no trim distancēm:
* vieglas pakāpes SPILVA Ģimenes apli, mērojot apmēram 15 km;
* vidējas sarežģītības Mazo apli ap 24 km;
* izaicinājuma cienīgo Lielo apli 37 km garumā.

“Lubānas aleju valstība” maršruts nebūs parasts pārgājiens, tā laikā dalībnieki paši ar digitālo aplikāciju “LatvianRoutes” navigēs ceļu, pildīs dažnedažādus atjautības uzdevumus un uzzinās interesantus faktus, lai vēl tuvāk iepazītu apkārtni. Tāpat arī konkrētos punktos tos sagaidīs īpašas uzdevumu stacijas un citi pārsteigumi.

Pārgājiena maršruts iesāksies skaistajā Lubānas pilsētā, blakus teikām apvītajai Aiviekstes upei. Ceļš turpināsies caur pilsētas labirintiem un gar vīna darītavu līdz majestātiskai, senai stacijas ēkai. Ejot gar to, tālē jau izzīmēsies novērošanas tornis, kas izslējies pāri šalcošiem mežiem. Tas kā īsts ceļa rādītājs pēc dažiem kilometriem ļaus izvēlēties iet vieglāko ceļu vai tieši pretēji – atklāt kūdras purva burvību – kas ieskauts skaistā bērzu mežā un mazliet izaicinās ar grūtāk veicamiem kilometriem. Noslēgumā kā saldais ēdiens pastaigai būs viena no Latvijā garākajām alejām.

Ikvienu klātesošo finišā gaidīs karsta ugunskura zupa un iespēja piedalīties vērtīgu balvu izlozē no Latvijas Izaicinājums sadarbības partneriem.

Lai reģistrētos un uzzinātu vairāk par Lubānas pārgājiena svētkiem, dodies uz www.latvijasizaicinajums.lv un uzmeklē sadaļu “Maršrutu Atklāšanas pasākumi” vai arī spied ŠEIT.

Madonas novada iedzīvotājiem, mājaslapā izmantojot kodu: #LUBANA, 5 EUR atlaide dalības maksai, t.i. ģimenei (2 pieaugušie un 3 bērni) 15 EUR vai pieaugušajiem 15 EUR/pers.

Papildu informācija:
Valdis Vītoliņš
“Latvijas Izaicinājums” izveidotājs
+371 28 814 799
valdis@rover.lv

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes