Izstāde Kārlim Sebrim 110 Cesvaines Tūrisma centrā

ziņa publicēta 20.03.2024
Lielāks foto No 20. marta līdz 18. aprīlim Cesvaines Tūrisma centrā skatāma aktiera novadnieka Kārļa Sebra 110. jubilejai veltīta lielformāta fotogrāfiju izstāde "Dzīve uz skatuves". 27. martā Cesvaines Kultūras namā - teatrāls pasākums "Dzīvais vārds", kurā Cesvaines amatierteātris kopā ar Gulbenes novada amatierteātru kolektīviem no Lizuma, Tirzas, Lejasciema, Stradiem, Ozolkalna uzburs lugu fragmentus no izrādēm, kurās kādu lomu atveidojis Kārlis Sebris.

Reiz sarunā par izbraukātajiem tālajiem ceļiem un redzētajām vietām Kārlis Sebris teicis: “Kad Smiltenes krustojumā nogriežos no Pleskavas šosejas un braucu pa “Šņores ceļu”, alkšņi sāk smaržot labāk par svešzemju krāsņajām magnolijām.” Šis ceļš veda uz Kārlim Sebrim sirdij tuvām un mīļām vietām - Lizumu, Tirzu, Velēnu un pagriezās arī uz Cesvaini.
Kārļa Sebra nozīmīgi personības veidošanās gadi ir pavadīti Cesvaines ģimnāzijā, ko viņš ir dēvējis par savu jaunu dienu zemi. Arī vēl tagad cesvainiešu sirsnīgā atmiņā aktiera omulīgais smaids, lepnums un patiesā interese par dzimtās puses cilvēkiem.
"Kārlis Sebris nav bijis izstīdzējis ne dzīvē, ne mākslā. Audzis saules pusē, debesu un tautas saules apspīdēts", ko Cesvainē glabājam siltā atmiņā un lepojamies!

Ziņu sagatavoja: Cesvaines Tūrisma centrs, tel. 26172637

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes