15. jūlijā - "Nezināmais par zināmo dabā. Gliemji Krustkalnu dabas rezervātā”

ziņa publicēta 15.06.2023
Lielāks foto Dabas aizsardzības pārvalde aicina ikvienu interesentu uz pasākumu "Nezināmais par zināmo dabā. Gliemji Krustkalnu dabas rezervātā” 15. jūlijā plkst. 10.00.

Kopā ar projekta LIFE FOR SPECIES eksperti Dignu Pilāti  skaidrosim, kas ir gliemji,  kādus biotopus tie apdzīvo un kuras no sugām ir reti sastopamas un sargājamas. Pēc nelielas ievadlekcijas dosimies izziņas pastaigā un pētīsim, kādas sugas sastopamas Krākas avotu tuvumā.

Dalībniekiem:
* Interesentiem jārēķinās ar laika apstākļiem piemērotu apģērbu, noderēs ūdens necaurlaidīgi apavi,  līdzi paņemta lupa, tēja un kāda sviestmaize.
* Dalībnieku skaits ierobežots, pieteikšanās  līdz 13.jūlijam:📞 29139677; ✉️ regina.indrike@daba.gov.lv Tikšanās vieta reģistrētajiem dalībniekiem tiks paziņota atsevišķi.

Apmeklētājiem der atcerēties, ka Krākas avotu taka atrodas regulējamā režīma zonā un te atļauts uzturēties ierobežotu laika periodu- no 1.maija  līdz 31.oktobrim, turklāt tikai Dabas aizsardzības pārvaldes  darbinieka klātbūtnē vai ar DAP izsniegtu  rakstveida atļauju.

Pasākumu rīko Dabas aizsardzības pārvalde Eiropas Savienības LIFE programmas projekta LIFE FOR SPECIES - “Apdraudētas sugas Latvijā: uzlabotas zināšanas un kapacitāte, informācijas aprite un izpratne” (Projekta Nr. LIFE19 GIE/LV/000857) ietvaros.Projektu īsteno Dabas aizsardzības pārvalde kopā ar projekta vadošo partneri Latvijas Universitātes Bioloģijas institūtu, kā arī Daugavpils Universitāti un Latvijas Ornitoloģijas biedrību. Projekta mērķis ir aktualizēt aizsargājamo un apdraudēto sugu sarakstu, balstoties uz zinātniski pamatotiem kritērijiem, uzlabot datu kvalitāti un pieejamību par sugām, kā arī palielināt sabiedrības un ieinteresēto pušu informētību un aktīvu rīcību sugu aizsardzībā Latvijā. Plašāk par projektu: www.lifeforspecies.lu.l


Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes