Līdz 15. septembrim piedalies ceļotāju spēlē “Atrastā Latvija”

ziņa publicēta 18.08.2022
Lielāks foto Spēles maršruts ar nosaukumu "Gaismas ceļš" aicina iegriezties mūsu Cesvaines pilī.

Latvijas reģionos izbūvēti un atjaunoti vairāk nekā 60 kultūras un dabas mantojuma objekti – muižas, pilis, baznīcas, torņi, parki, muzeji, estrādes, dabas takas, dārzi, tilti, promenādes, pludmales un citas vietas. 

Visi šie objekti sarindoti 7 kultūras un dabas mantojuma ceļos, kurus iepazīstot, var atrast un izprast Latvijas unikālās vērtības. Viens no atjaunotajiem objektiem Gaismas ceļā  ir Cesvaines pils.

Lai piesaistītu un motivētu doties ceļā pēc iespējas vairāk cilvēku, spēlē var iesaistīties trīs dažādos līdzdalības līmeņos.

  • Brīvdienu ceļotāji var apmeklēt jebkuru no Atrastās Latvija objektiem, pie tā uzņemt foto un publicēt to savā sociālā tīkla Instagram profilā, atzīmējot @AtrastaLatvija.
  • Fotomirkļu medniekiem jāizpilda ceļu vēstnešu fotouzdevumus – atkārtot viņu publicētos attēlus objektos un ievietot to savā Instagram profilā, atzīmējot @AtrastaLatvija un vēstneša profilu.
  • Savukārt Izaicinājumu meklētājiem izstrādātas uzdevumu lapas katram ceļam, kas pieejamas mājaslapā atrastalatvija.lv. Izpildot tās var sacensties par spēles galvenajām balvām: nakšņošanu un brokastīm Ungurmuižā, ieejas karti ģimenei Zinātnes centrā Vizium un izbraucienu ar plostu pa mazo Ludzas ezeru un vakariņām četrām personām.

“..Kampaņas ietvaros veicām arī sabiedrības aptauju un ir liels prieks redzēt, ka 67% no aptaujātajiem norādījuši – apceļojot Latviju, viņiem ir svarīgi zināt šo vietu rašanās un pastāvēšanas vēsturi. Un teju trīs ceturtdaļas jeb 74% ir lepni par Latvijas kultūrvēsturiskajiem objektiem. Tas pierāda, cik svarīgi ir padarīt tās pieejamas pēc iespējas plašākam sabiedrības lokam, un es aicinu katru vasarā doties kādā no kultūras un dabas mantojuma ceļiem,” aicina kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Vairāk informācijas par kampaņu “Atrastā Latvija” un spēles noteikumiem – https://www.atrastalatvija.lv/par-kampanu/ un https://www.atrastalatvija.lv/speles-noteikumi/





Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes