17. septembrī - ekskursija "Iepazīsti lielāko ezeru Latvijā!"

ziņa publicēta 24.06.2022
Lielāks foto Vasaras tūrisma sezonā piedāvājam bezmaksas ekskursijas apkārt Lubāna ezeram, kurās dosimies ar jūsu transportu. Brauciena laikā varēsiet uzzināt kāds bija Lubāns toreiz un tagad. Iepazīties ar interesantiem faktiem par Lubāna mitrāja dabas liegumu un ezera apkārtnes putnu pasauli.

Maršruts ved apkārt Latvijas lielākajam ezeram – Lubānam (14 km garumā, 9 km platumā), kas aizņem 81,3 km2 lielu platību normālā ūdenslīmenī un 95,53 km2 platību maksimālā ūdenslīmenī palu laikā. Ap Lubāna ezeru plešas unikāls Eiropas un pasaules nozīmes dabas komplekss – Lubāna mitrājs, aizņemot 513,51 km2 lielu teritoriju. Lubāns ir vislielākais iedambētais ezers Baltijā. Tas ir caurtekošs, jo tajā ietek Rēzeknes upe, bet iztek Aiviekste. Lubāns un zivju dīķi ir viena no svarīgākajām caurceļojošo ūdensputnu atpūtas un barošanās vietām Latvijā, migrāciju laikā šeit vienlaicīgi var novērot vairāk kā 20000 ūdensputnu. “Lubāna mitrāja” teritorijā novērotas 257 putnu sugas no kurām 190 sugas ligzdo.

Ekskursijas notiks no maija līdz septembrim divas reizes mēnesī. Tikšanās pie Lubāna mitrāja informācijas centra (Aiviekstes hidromezgls, Ošupes pagasts, Madonas novads).

17. septembris plkst. 15:00.

Maršruta garums 57 km, ilgums 1,5 - 2 h. Reljefs līdzens, lielākā daļa maršruta ved pa mākslīgu uzbērumu jeb dambi apkārt visam Lubāna ezeram. Asfalts – 8 km, zemesceļš – 23 km, grants ceļš – 26 km. Maršruts apskatāms kartē šeit http://www.lubanamitrajs.lv/lubanaezeraturismakarte/
Pieteikšanās tikai pa tel. 29234956 (Agnese Kruste) vai e-pastā lubanamitrajs@gmail.com

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes