29. maijā - ekskursija “Praulienas pagasta ekspedīcija”

ziņa publicēta 22.04.2022
Lielāks foto Zinātkāros ceļotājus aicinām doties kopīgā braucienā iepazīt Madonas pievārtē esošo Praulienas pagastu.

Programma: 

10.00 Dalībnieku tikšanās pie Dziesmusvētku skolas. Adrese: Dzintari, Praulienas pagasts, Madonas novads.

Dziesmusvētku skola. Kordiriģenta Haralda Medņa (1906-2000) dzimtās mājas, kultūrizglītības centrs, vides objekts “Latvija skan”.

Tēju ražotne “Plūkt”. Senajā Praulienas saieta namā iekārtots tēju ražošanas uzņēmums. Šeit aromātiski Latvijas savvaļas ārstniecības augi pārtop veselīgā, vizuāli pievilcīgā un eksportspējīgā pārtikas produktā. Ceļotājiem tiek piedāvātas tēju meistarklases, tēju baudīšanas rituāls ar izzinošu stāstu par augu tējas nozīmi labsajūtas veicināšanā.

Praulienas stāsti. Dosimies pastaigā pa pagasta centru kopā ar viesu mājas “Apiņu kalte” un tūrisma jomā pazīstamo godu saimnieci Antru Gotlaufu. Uzņemot ciemiņus viesu namā, tiek piedāvātas naktsmītnes, grupu ēdināšanu un kulinārā programma “Senie Madonas novada ēdieni”. Šoreiz, ejot pastaigā pa ciematu, kulinārā tēma tiks nomainīta pret izzinošiem Praulienas stāstiem.

Lauku sēta “Ceļmalas”. Ciemosimies  pie brīvmākslinieka Imanta Pulksteņa. Saimnieks pazīstams kā leģendārā mūzikas festivāla “Sinepes un medus” autors, jauno ģitāristu kalves “Gitāristu sesijas” organizators, vēsturisko notikumu digitalizētājs, pedagogs un muzikants. Šeit arī pusdienu pikniks (līdzi jāņem savas maizītes).

Kokapstrādes uzņēmums “JWJ” un šautuve “Palejas”. Ielūkosimies uzņēmēja Jāņa Vilciņa saimniecībā. Uzzināsim par ražotni, kur Eiropas un Skandināvijas tirgiem top koka mēbeles, durvis, trepes un dekoratīvi apdares paneļi. Savukārt precizitāti cienošajiem aktīvās atpūtas cienītājiem blakus esošajā šautuvē tiek piedāvātas apaļā stenda, skrejošo dzīvnieku siluetu un tālšaušanas šautuves, amerikāņu traps, šaušanas apmācību treniņi un sacensību organizēšana.

Madonas alus. Vasaras sezonā šī ir viena no Madonas novada populārākajām tūrisma vietām. To raksturo putojošs alus, gruzīnu virtuve, lauku sēta ar interesantiem dārza akcentiem un jaunais Madonas uguns siers. Piedāvājums ceļotājiem: ekskursija un Madonas alus stāsts, degustācija, alus iegāde, vasaras BBQ restorāns, kemperu parks, telšu vietas.

Lauku sēta “Auziņas”.  Ciemosimies privātmājā pie Anitas un Viļa Maltām. Dzirdēsim stāstus par blakus esošo Kujas upi, pieredzi zemnieku sainiecības ikdienas darbos, kopjot labības laukus un audzējot liellopu ganāmpulku.

Viesu māja “Jaunsīļi”. Lauku  sēta ar ainavisku apkārtni, dīķiem, atpūtas un svinību vietām, naktsmītni. Atpūtu lauku vidē iespējams apvienot ar profesionālām klasiskās, relaksējošās un SPA masāžas procedūrām. Šī ir gan saimnieku Svetlanas un Sergeja Faleju dzīves vieta, gan viesmīlīga tūristu uzņemšanas vieta.

17.00 Ekspedīcijas noslēgums.

 Organizatoriskās lietas:
* Pieteikšanās SLĒGTA!
*
Dalība bez maksas.
* Braucam ar savām automašīnām.
* Dienu pavadīsim āra apstākļos, nepieciešams piemērots apģērbs.
* Līdzi jāņem maizītes pusdienu piknikam.
* Pieteikšanās pa tel. 29130437 vai e-pastā: tic@madona.lv 

Autore: Sanita Soma,
Madonas novada Centrālās administrācijas
Attīstības nodaļas tūrisma darba organizatore, tel. 29130437.

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes