IZDOTAS JAUNAS VELO MARŠRUTU KARTES

ziņa publicēta 18.06.2015
Lielāks foto Velosipēds un riteņbraukšana ir ieguvusi lielu popularitāti aktīvās atpūtas un veselīga dzīvesveida cienītāju, tūristu, kā arī dabas draugu vidū. Tāpēc arī Madonas novada Tūrisma informācijas centrs ir izveidojis 3 jaunas velo maršrutus, kas aptver skaistākās novada vietas, tādējādi radot kvalitatīvu brīvā laika pavadīšanas iespēju, sekmējot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Jaunu velo maršrutu ieviešana un piedāvāšana ir arī viens no veidiem kā veicināt arvien lielāku tūristu-riteņbraucēju piesaisti atpūtai Madonas novadā.

Sagatavotie maršrutu drukas materiāli aptver gan precīzu un visaptverošu kartogrāfisko informāciju, gan pa ceļam apskatāmo ievērojamāko dabas un tūrisma objektu aprakstus.

Pirmais velo maršruts “Kāla ezera apkārtne un Gaiziņa pakalni” ir 47 km garš. Tas ir ļoti ainavisks, ar gleznainām skatu panorāmām, kā arī kalnains, pārmaiņus vedot gan kalnā, gan lejā. Maršruts ved cauri Vestienas aizsargājamo ainavu apvidum, ietverot arī Latvijas augstāko virsotni – Gaiziņkalnu. Maršruts ir aizraujošs arī tāpēc, ka tā ietvaros Jums ir iespēja gan apciemot vairākas interesantas lauku saimniecības – apskatot dažādus mājdzīvniekus, mājputnus un augļu dārzus, gan ir iespēja ielūkoties divos novada muzejos, gan aktīvi izmantot Kāla ezera peldvietas un atpūsties ezera krastā.

Otrs velo maršruts “Iepazīsti Madonu” sastāda tikai 19 km, bet tas paredzēts labākai pilsētas iepazīšanai un nesteidzīgai atpūtai. Arī pilsētai raksturīgs gleznains reljefs, kas izceļ tās dabiskumu, plašumu, mieru un harmoniju. Maršruts nedaudz ved arī ārpus pilsētas robežām, ļaujot veldzēties ezera ūdenī peldvietā pie Rāceņa ezera. Noslēdzot braucienu, paveroties no Lisas kalna, redzams gandrīz visas Madonas kopskats, kas pēc madoniešu un pilsētas viesu domām ir viena no sakoptākajām Vidzemes mazpilsētām. Neaptverams skats, kas īpaši skaists dienai satumstot.

Sadarbojoties arī ar Rēzeknes novada pašvaldības Tūrisma attīstības centru, izveidots trešais velo maršruts “Apkārt Lubānam”, kas ir unikāls, jo daļa ceļa posms ved gar vienu no arī mūsu novada lepnumiem - Latvijas lielāko ezeru. Kopējais garums sastāda 57 km, bet maršruts ir viegls, ja grūtības nesagādā nepiemēroti laika apstākļi. Lubāna ezera apkārtnē vērojama milzīga putnu daudzveidība, retas sugas, tāpēc brauciens ir interesants un izzinošs. Otra ezera bagātība ir zivis, kuras iepriekš piesakot, iespējams iegādāties, piemēram, zivju zupas pagatavošanai uz ugunskura. Putni un purvi, dambji un zivju dīķi, peldvietas un atpūtas vietas – tāds ir savdabīgā Lubāna mitrāja dabas piedāvājums.


Materiāls sagatavots vienlaikus trijās valodās – latviešu, angļu un krievu valodās, lai atvieglotu to lietošanu ārvalstu tūristiem.


Velomaršrutu kartes pieejamas pielikumā pievienotajos PDF failos.
Pielikumi:
  1. "Kāla ezera apkārtne un Gaiziņa pakalni"
  2. "Iepazīsti Madonu!"
  3. "Apkārt Lubānam"

Sagatavoti arī GPS un KML faili tiem riteņbraucējiem, kuri izmanto navigācijas ierīces.
Pielikumi:
  1. "Kāla ezera apkārtne un Gaiziņa pakalni"   GPX  KML
  2. "Iepazīsti Madonu!"   GPX  KML
  3. "Apkārt Lubānam"   GPX  KML
(Ja .GPX, vai .KML failus vēlaties lietot Android ierīcē (tālrunī, planšetdatorā), jādodas uz https://play.google.com/store un meklētājā jāieraksta .GPX, attiecīgi jāuzinstalē (ja tāda jau nav uzinstalēta) kāda no vairāk kā 200 aplikācijām, kuras atbalsta attiecīgos failus. .GPX failus atbalsta arī rokas GPS ierīces, piemēram Garmin.)

Maršrutu kartes pieejamas šādās vietās (iespējams tiks papildinātas):

  • Madonas novada Tūrisma informācijas centrā, Madonā, Skolas ielā 10a;
  • DUS “Virši”, Madonā, Rūpniecības ielā 49a;
  • Lubāna mitrāja informācijas centrā, Aiviekstes hidromezglā, Ošupes pagastā;
  • Rēzeknes novada Tūrisma informācijas centrā, Krasta ielā 31, Rēzeknē

Kartes sagatavotājs: SIA “Karšu izdevniecība Jāņa Sēta”

Izdevējs: Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centrs, 2015 gads


Atgādinām, kur iespējams nomāt velosipēdus Madonas novadā.

Visi maršruti atrodami arī www.visitmadona.lv sadaļā Tūrisma info, maršruti.


‌LAI LABI RIPO!


Autore: I.Riekstiņa 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes