NeParasti - Neapole Madonā!

ziņa publicēta 02.10.2024
Lielāks foto Rudens beidzot ir atnācis pa īstam, bet mēs NEparasti sērijas turpinājumā dodamies uz saulaino Itāliju – picēriju “Neapole” Madonā!


Iesākumā
Tas bija 2005. gads, kad madoniete Ilze iepazinās ar smaidīgo puisi Marko (Marco) no Itālijas ziemeļu pilsētas Varēzes. Nejauši satikušies Polijā, kopā pastrādājuši Anglijā, pabijuši Marko dzimtenē, tomēr savu ģimeni nolēmuši veidot Latvijā. Ilze ātri vien iemācījusies itāļu valodu, Marko ielauzījies latviešu mēlē. Vēl pirms domas par picēriju un ģimenes pieauguma, abi mācījuši madoniešiem itāļu valodu.

Tas bija 2011. gads, kad Ilze un Marko divreiz svinēja kāzas – gan Latvijā, gan Itālijā. Gads, kad Madonā, Saieta laukumā, tiek nodibināts mazs, jauks un garšīgs ģimenes uzņēmums – picērija“Neapole”.

Itālijas pilsētu Neapoli dēvē par picu galvaspilsētu. Īstā itāļu pica ir un paliek “Margarita”, taču Madonas picērijā top arī pica latviešu gaumē ar marinētiem gurķiem, kuru pagatavo īsts itālis.

Marko apguvis dažādus arodus, tai skaitā – dārznieka, bet picu cepšanu mācījies gan kopš bērnības savā ģimenē, gan apguvis pie drauga Itālijā un pašmācības ceļā.

Tagad
Ilzes un Marko Liguori ģimene ir bagāta ar trim brašiem dēliem, picērija ir pārcēlusies uz tirdzniecības centru “Konzums”, siltajā sezonā piedāvājumā ir arī īsts itāļu saldējums visdažādākajās garšās – gelato, bet picas Madonā top gan klasiskajās variācijās, gan pēc pašu radītām receptēm. Atliek tikai izvēlēties: mazo (22 cm), vidējo (32 cm) vai lielo (50 cm) versiju.

Jau kādu laiku katru mēnesi tiek radīta īpaša sezonālā pica. Oktobra mēneša īpašā ir kartupeļu pica! Un kā saka saimnieks: “Visgaršīgākā ir tikko no krāsns izņemta karsta pica.” Steidz nogaršot!

Un ja nu mācies itāļu valodu, izmanto iespēju pateikt kaut ko itāliski, vismaz – Grazie! (Paldies!)

Neparasti
Laikraksts “Stars” 2017. gadā raksta:
“Turpinot tēmu par sēnēm, kā neparastu gadījumu Marko atceras pirmo reizi, kad ar draugu iebrauca Latvijā un ciemos pie Ilzes vecākiem. Viņi bija aizgājuši sēnēs, un tajā tālajā 2005. gadā bija gadījies ļoti labs sēņu gads – pārnāca mājās ar diviem lieliem groziem, pilniem baraviku. Līdzīgi kā Latvijā, arī Itālijā baravikas ir ļoti novērtētas sēnes ar tādu atšķirību, ka, lai tās salasītu, tur jānopūlas, kāpjot kalnos, un daudzās vietās pat par samaksu. Marko ar Enriko bija ļoti pārsteigti un priecīgi par tādu daudzumu baraviku un saviem latviešu draugiem atklāja garšīgu un vienkāršu recepti, kā sēnes pagatavot – tās apcep ar nedaudz ķiploka un pētersīļa.”

Piedāvājums
Uz vietas gatavotas svaigas un gardas picas itāļu un latviešu gaumē trīs dažādos izmēros.
Picas tiek izsniegtas līdzņemšanai un uz vietas (8 vietas).
Pašu gatavots saldējums – gelato (vasaras sezonā).

Aicinām ikvienu nogaršot Neapoles picu Vidzemes augstienē! Buon appetito!

Kontakti: tel. 22117320; e-pasts: ilze.vagnere@gmail.com; Picērija “Neapole”
Adrese: Saules iela 4a, Madona (tirdzniecības centra "Konzums" 1. stāvā)
Darba laiks: O, T, C, P, S – 12.00-19.00; Sv, P – Slēgts



 

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes