Ceļotājiem pieejami jauni informācijas stendi

ziņa publicēta 02.07.2016
Lielāks foto Pēc Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa pasūtījuma tapuši vairāki jauni informācijas stendi: "Lubāna mitrāja putni" un "Barkavas un Ošupes pagasti - Lubāna ezera rietumu krasts".

Pašā Lubāna ezera krastā (pie Lubāna mitrāja informācijas centra) uzstādīts informācijas stends “Lubāna mitrāja putni”. Tas ceļotājiem sniedz informāciju par Lubāna ezera apkārtnes bagātību - tajā mītošajām putnu sugām. Arvien biežāk ezera apkārtnē var sastapt ne tikai makšķerniekus un ūdens prieku baudītājus, bet arī aizrautīgus putnu foto medniekus un ornitologus. Apkārtnē ir novērotas ap 250 putnu sugas, tai skaitā vairākas pasaulē apdraudētas (ķikuts, grieze, zivju ērglis u.c). Teritorija ir iekļauta starptautiskajā Bird Life International putniem nozīmīgo vietu sarakstā. Stenda informācija par apkārtnes putniem ir sagatavota latviešu, angļu un krievu valodās, biežāk sastopamākajām putnu sugām ir pievienoti fotoattēli. Informācijas sagatavošanā tika iesaistīts putnu pazinējs Gaidis Grandāns.

Tikpat koši un informācijas bagāti stendi izvietoti arī Barkavā un Degumniekos. Šo stendu nosaukums “Barkavas un Ošupes pagasti – Lubāna ezera rietumu krasts”. Tajos ir iekļauta informācija par pagastu dabas vērtībām (Lubāna ezeru, Aiviekstes upi, lielākajiem purviem, pieminēts arī bēdīgi slavenais latvānis), saimniecisko dzīvi (pagastos attīstītas graudkopības saimniecības un kooperatīvs “Barkabas arodi”, piena un gaļas lopkopības saimniecības, kūdras ieguve “Saukas kūdra”, dārzkopība) un tūrisma un aktīvās atpūtas iespējām, kas galvenokārt balstītas uz dabas vērtību iepazīšanu (putnu un dzīvnieku vērošana, purvu pārgājieni, laivošana, makšķerēšana) un lauku saimniecību apskati (maizes cepšana, pirts gudrības, aitu un liellopu audzēšanas saimniecības). Teritorijas ainavu raksturo plašie aramzemes lauki, savus akcentus iezīmē arī vērienīgā Lubāna ezera iedambēšanas hidrosistēma ar slūžām, kanālu tīklojumu un aizsargdambjiem.


Stendu autore: S.Soma, tel. 29130437.  

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes