Par Teiču dabas rezervāta apmeklēšanas iespējām jūnijā

ziņa publicēta 23.05.2016
Lielāks foto Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālā administrācija informē, ka ar 1. jūniju mainās Teiču dabas rezervāta teritorijas apmeklēšanas kārtība.

 

Turpmāk teritorijas apmeklējumam var  pieteikties, zvanot Dabas aizsardzības daļas kontroles un uzraudzības sektora vadītājam Dagnim Vasiļevskim, mob. 26112686.

Pirmie dabas izziņas pārgājieni paredzēti 10. un 17. jūnijā. Dalībnieku skaits grupā ir līdz 15 cilvēkiem. Lūgums pieteikties savlaicīgi.

Atgādinām, ka arī Krustkalnu dabas rezervāta teritorijā ir atļauts uzturēties tikai ar Dabas aizsardzības pārvaldes rakstveida atļauju vai pārvaldes darbinieka klātbūtnē. Par iespēju apmeklēt Krustkalnu dabas rezervātu var sazināties ar Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālās administrācijas darbinieku  Gunti Akmentiņu, mob. 26473408.

Papildinformācija

Teiču dabas rezervāts ir valsts nozīmes īpaši aizsargājama dabas teritorija. Tas izveidots Teiču purva un ar to ekoloģiski saistīto mitro mežu kompleksu saglabāšanai, ekosistēmu dabiskās attīstības nodrošināšanai un tām raksturīgās bioloģiskās daudzveidības uzturēšanai. Teiču un Pelečāres purvi iekļauti 1971. gada 2. februāra Konvencijas par starptautiskas nozīmes mitrājiem jeb RAMSAR mitrāju sarakstā.

Regulējamā režīma zonā aizliegts uzturēties bez Dabas aizsardzības pārvaldes rakstveida atļaujas vai pārvaldes darbinieka klātbūtnes (izņēmums — personas, kuru dzīvesvieta ir rezervāta teritorijā).

Vēl cita informācija http://www.daba.gov.lv/public/lat/iadt/dabas_rezervati/teicu_dabas_rezervats/

Autore: R. Indriķe, tel. 29139677.
Publicēja: S.Soma, tel. 29130437.

 


Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes