Sentēvu dūmu pirtiņa un medus kūka staltā Gaiziņa pakājē

ziņa publicēta 01.03.2016
Lielāks foto Lai arī ziemas mēnešos Gaiziņkalns vairāk pazīstams kā populāra slēpošanas vieta, atpūtniekus aicinām iegriezties arī omulīgajā viesu namā “Gaiziņstars”. Atpūtas vietas saimniece Larisa Freija šoziem sarūpējusi patīkamu jaunumu – durvis vērusi sentēvu dūmu pirtiņa jeb melnā pirts.

Būvējot pirti, īpaši domāts par labu pirts gariņu: ar akmeņu pazinēja Viļņa Strautiņa palīdzību tika meklēti un atlasīti tikai enerģētiski pozitīvi kurtuves laukakmeņi, bet iekštelpu apdarē izmantoti liepas koka materiāli, kas pirtij sasilstot, veido maigi saldu aromātu. Lai sasniegtu vajadzīgo temperatūru, pirts tiek kurināta vismaz piecas stundas. Pirtiņā ērti var justies kompānija līdz pieciem cilvēkiem. Pirtiņas izmantošanas cena ir 50 EUR.

Nopietnāki pirts draugi var izmantot sertificētās pirtnieces Kristīnes Rizgas pirts rituālu. Pirtniece iesaka baudīt garo pērienu, kam jāvelta 2 līdz 3 stundas. Rituāls sastāv no zāļu tējas dzeršanas, sarunām, pēršanas ar dažādām slotiņām, skrubju un medus procedūrām. Pirts rituāls vienam cilvēkam maksā 30 EUR .

Pēc pirts prieku baudīšanas var plānot atpūtu omulīgajā viesu namā. Saimniece labprāt pagatavos siltas vakariņas vai nelielu uzkodu galdu. Viens no “Gaiziņstara” īpašajiem gardumiem ir Medus kūka, kas labi garšo ar kafiju vai apkārtnes pļavās vākto raudeņu tēju. Viesu nama atpūtas zāle ir omulīgi iekārtota, pie galdiem izvietoti dīvāni, kamīnā sprakst dzīvā uguns, sienas rotā senās Gaiziņa fotogrāfijas un iespējama pat draudzīga kaķa murrāšana. Jāņem vērā, ka ēdināšanas pakalpojumi ir tikai pēc pieteikuma.

Tālāk braukušie ceļotāji šeit var palikt arī pa nakti. Viesu mājā ir 20 gultasvietas. Viesu māja atrodas viena kilometra attālumā no staltā Gaiziņa. Ērta piebraukšana pa ceļu Gaiziņkalns - Bērzaune.

Vairāk par viesu māju “Gaiziņstars”:


Autore: S.Soma, tel. 29130437.

 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes