Izdots 2016 gada “Madonas novada tūrisma ceļvedis”

ziņa publicēta 30.12.2015
Lielāks foto Ceļvedī iekļauta informācija par visiem Madonas pilsētas un novada tūrisma objektiem: kopskaitā pie mums ir 98 apskates un aktīvās atpūtas vietas, kā arī 50 naktsmītnes un atpūtas vietas. Izdevums ir izdots trijās valodu versijās: latviešu, krievu un angļu valodās.

Ceļveža vāka dizains veltīts Madonas pilsētai, jo 2016. gadā pilsēta atzīmēs savu 90 gadu jubileju. Izdevuma vizuālo tēlu šogad papildina stilizēts pilsētas un novada simbols “gailis”. Madonas gailis ne tikai dzied, bet arī slēpo, iet pārgājienos un pat prot pārvērsties par saldu našķi - cukurgaili.

Jau tradicionāli ceļvedis informē gan par ziemas, gan vasaras atpūtas iespējām. Kā jaunumi šogad ceļvedī ir minēti sekojoši tūrisma piedāvājumi:

* Ekskursija ar vietējo gidu latviešu, vācu un krievu valodās “Diena Vestienā”. Programmā iekļauts interesantu saimniecību apmeklējums, degustācijas un atpūta pie Kāla ezera. Tel. 26423164.

* Peldošā pirts Kāla ezerā. Tas ir gaumīgi iekārtots peldošs plosts, kurš aprīkots ar saunu, atpūtas un grilēšanas iespējām. Tel. 28269240.

* Agra Sāra gleznu galerija. Viesi tiek uzņemti privātmājā Kusā, kur saimniecības ēkas pārtapušas par mākslinieka darbnīcu. Darbi galvenokārt ir gleznoti eļļas tehnikā, bet dominējošā tēma ir ainavas un dabas motīvi. Tel. 26134561.

* Ekskursija ar gidu “Aronas pagasta saullēktu un saulrietu vietas”. Programmā iekļauta kāpšana lielākajos pagasta “kalnos”, ainavu vērošana un interesantu saimniecību apmeklēšana. Tel. 26200599.

* Mobilā mucveida pirtiņa, kuru var piegādāt pēc klienta vēlamās adreses. Pirtiņā vietas pietiek 6 personām un tā uzsilst pusstundas laikā. Pirtiņu var izmantot arī uz vietas Ošupes pagasta, Aļņos, tel. 28893026.

* Pārgājieni pa purvu ar purva kurpēm. Pārgājiena laikā tiek stāstīts interesants stāsts par Latvijas purviem, to uzbūvi un purva dzīvību. Piedāvā “Purva bridēji”, tel. 29775177.

* Madonas mototrase. Trasi raksturo izteikti kalnains reljefs ar dabīgu grants segumu. Trasē ir starta laukums ar barjeru 30 vietām un laistīšanas sistēmas, pie trases izbūvēti plaši stāvlaukumi Trases garums – 1,5 km. Tā atrodas sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils”, tel. 26396032.

* Atpūtas vieta “Gulbja spārni”, kas atrodas Madonas Karjera ūdenskrātuves tuvumā. Teritorijā iekārtota atpūtas vieta, klinšu kāpšanas siena, volejbola un minifutbola laukumi. Tel. 29139960.

* Lidojums ar gaisa balonu divu līdz trīs cilvēku kompānijai. Pakalpojumu var izmantot visos gadalaikos. Tikšanās vieta jāsarunā individuāli, tel. 29108308.

* Veikals “Divi torņi” Madonā, kas piedāvā iegādāties mākslinieciskus rokdarbus un suvenīrus. Adrese: Saieta laukums 4, Madona, tel. 29492349.

* “Madonas alus darītavas” veikaliņš, kur tieši no ražotnes iespējams iegādāties vietējo  “Baudalu”.  Atrodas Dārza ielā 12a Madona, tel. 27497376.

* Īpaša reklāmas vieta ir atvēlēta konkursa “Madonas novada garša 2015” uzvarētājam. Tā ir zemnieku saimniecība “Līvi”, kas ceļotājiem piedāvā nobaudīt “Līvu tomātu zupu ar kazas sieru”. Pakalpojums tiek piedāvāts uz vietas saimniecībā (pēc iepriekšēja pieteikuma), tel. 29187164.

Tūrisma ceļvežu izdevējs ir Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa, dizains tapis Madonā “Studijā Grafs”, gaiļus zīmēja Danute Vēze, drukas pakalpojumus veica “Latgales druka”.


Lai ceļvedis Jums sniedz idejas daudziem skaistiem atpūtas mirkļiem!

Autore: S.Soma, tel. 29130437.  

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes