“BEST IN TRAVEL 2016” balva arī Latvijai!

ziņa publicēta 05.11.2015
Lielāks foto 1.novembrī svinīgā sarīkojumā Londonā prestižais neatkarīgais ceļvežu izdevējs “Lonely Planet” pasniedzis balvu, kas apliecina – Latvijai piešķirts tituls “BEST in TRAVEL 2016” (“Vislabākais tūrismā 2016”).

Nākamajā gadā apmeklējamo tūrisma galamērķu sarakstā lasāms arī Latvijas vārds. Ekspertu ieteikumos sacīts: "Latvija ir moderni gaišs un mirdzošs Eiropas tūrisma galamērķis. Šī valsts lepojas ne tikai ar starptautiski nozīmīgām pilīm, atpūtas vietām un muzejiem plašā spektrā, augstu vērtējama ir arī Latvijas inovatīvā pavārmāksla.”

Tūrisma attīstības valsts aģnetūras (TAVA) direktora pienākumu izpildītāja Inese Šīrava atzīst: “”Lonely Planet” ieteikums apmeklēt Latviju nākamajā gadā ir nozīmīgs fakts mūsu valsts tūrismam. Pateicoties tam, ne mazums cilvēku dažādās pasaules malās uzzinās par mūsu valsti, par kuru iepriekš varbūt nebūs pat dzirdējuši. “Lonely Planet” sniegtā informācija par mūsu tūrisma piedāvājumu varētu būt arguments apmeklēt mūsu valsti arī tai lielajai ceļotāju daļai, kuri ir redzējuši daudzas valstis un aizvien meklē jaunus tūrisma galamērķus. Tūristi mūsdienās ir ļoti mobili, un labi ieteikumi tiek sadzirdēti.”

Tituls “Best in Travel 2016” piešķirts 10 valstīm un reģioniem. Latvijas vārds minēts blakus tādām lielvalstīm kā Japāna,  ASV un Austrālija, kopā ar eksotisko Botsvanu, Urugvaju, Grenlandes salu Dānijā, Palau un Fidži. Tikai divas no ieteiktajām valstīm atrodas Eiropā – Polija un mūsu Latvija.

Pēc TAVA vadītājas vārdiem, mūsu tūrisma augstais novērtējums nenozīmē tikai uzslavu un pagodinājumu, bet uzliek arī lielu atbildību attaisnot “Lonely Planet” pieredzējušo ekspertu uzticību.


Latvija var! Madona var labāk!


Avots: Tūrisma attīstības valsts aģentūra
Informāciju ievietoja: I.Riekstiņa
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes