FOTO: Atskats uz Kartupeļu svētkiem

ziņa publicēta 10.10.2015
Lielāks foto Kārtējie Kartupeļu svētki noslēgušies. Gaidām nākamos!


Rezumējot nupat, vēlā rudens sestdienā (10.oktobrī) Madonā notikušos Kartupeļu svētkus, kas ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā, varam būt lepni, ka esam spējuši apvienot vienkopus tik daudz vietējos novada un visas Latvijas amatniekus, zemniekus un pārtikas ražotājus, sniedzot iespēju tirdziņa apmeklētājiem iegādāt tikai vissvaigākos produktus un visskaistākos izstrādājumus savai mājai vai dārzam, skaistumam un veselībai. 

Par īpašu svētku atmosfēru liecināja pašdarbības koletīvu piedalīšanās, dažnedažādas atrakcijas un izdarības, galvenajā lomā saglabājot kartupeli. Gaisā virmoja īpaši rudenīga smarža un neviltots prieks.

Šie svētki paliks atmiņā arī ar pavisam jaunu tradīciju aizsākšanos. Pirmkārt, sakām paldies Priekuļu laukaugu selekcijas stacijas informatīvajam stendam, kas piekrita dalībai tirdziņā un neskopojās ar padomiem kartupeļu audzēšanā. Un, otrkārt, ik gadu, līdzīgi kā šogad - pirmo reiz, arī turpmāk meklēsim visraženāko dārzeni - lielāko kartupeli, garāko burkānu un resnāko kāpostu. 


Paldies ikvienam tirgotājam un pircējam par aktīvu līdzdalību un svētku tradīciju godāšanu!
‌Uz tikšanos atkal nākamgad!



‌Informāciju sagatavoja: I.Riekstiņa
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes