Praulienas pagastā top “Madonas alus”, Madonā - "Baudalus"

ziņa publicēta 03.10.2015
Lielāks foto Madonas novada, Praulienas pagasta “Bodnieku” māja šovasar piedzīvojusi īstu atdzimšanu. 1900. gadā būvētajā laukakmeņu mājā ir veikts kapitālais remonts un ēka ierīkota “ Madonas alus” ražotne.

Ēkas ražošanas daļā spožās alus mucās rūgst putojošais alutiņš, bet atpūtas sektorā iekārtota tirdzniecības vieta. Uzņēmuma saimnieks un alus meistars ir  Rolands Zaharovs. Ja vēlaties nopirkt “Madonas alu” tieši alus brūzī, tad jāsazvanās ar saimnieku, tel. 22016544.

Lai no Madonas aizbrauktu uz Bodniekiem, ir jābrauc pa asfaltēto ceļu Madona - Varakļāni. Kad būsiet nobraukuši apmēram 8 kilometrus, Silnieku kalnā jāgriežas pa kreisi. Pārsimts metru attālumā pašā ceļa malā būs laukakmeņu māja.

Autore, S.Soma, tel. 29130437.



‌Papildinājums:

Pēdēja laikā dzirdam daudz jautājumu par Madonas alu. Tāpēc vēlmies ieviest nedaudz skaidrības.

Mums prieks, ka Madonas novadā šobrīd darbojas 2 alus darītavas, kurām ir ļoti līdzīgi nosaukumi, bet dažādi saimnieki, atrašanās vietas un alus.

SIA ''Madonas alus darītava'' ražo alu ar nosaukumu ''Baudalus'', alus brūvētāji šajā uzņēmumā ir Kelliju ģimene, kas jau ilgu laiku brūvē alu Madonas novadā, agrāk arī ''Madonas alus'' bija viņu pārziņā, taču šobrīd viņu Brends ir ''Baudalus''. Ražotne atrodas Madonā, Dārza ielā 12a. (Pie būvniecības veikala ''Kurši''). Baudalus pircējiem pieejams jau ilgāku laiku, tomēr ne visi zin, ka tas ražots Madonā.

SIA ''Madonas alus'' ir alus brūzis vēsturiskajā Madonas alus brūža vietā, Praulienas pagasta Bodniekos, kas darbu uzsācis šoruden Uzņēmuma samnieks un aldaris ir Rolands Zaharovs, jauns uzņēmējs, kas ir apņēmies atjaunot ''Madonas alus'' brendu un SIA ''Madonas alus'' tirgū tiks piedāvāts kā ''Madonas alus''. Ražotne atrodas Praulienas pagasta ''Bodniekos'' un ir atvērta apmeklētājiem. ''Madonas alus'' jau tuvākajās dienās būs pieejams arī veikalos un kafejnīcās.


I‌nformāciju papildināja: I.Riekstiņa
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes