Madonas rajona tūrisma nozares statistikas datu apkopojums par 2007.gadu

ziņa publicēta 01.09.2015
Lielāks foto 2007.gadā Madonas rajonā tūristus uzņēma: 9 muzeji, 8 labiekārtoti dabas objekti, 8 pilis un muižas, 7 mākslinieku un amatnieku darbnīcas, 9 interesantas privātas saimniecības. Tūrisma apskates objektu apmeklētāju skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir pieaudzis par 9%, sasniedzot 86 845 apmeklētājus.

Kā apmeklētākos rajona apskates objektus var minēt Madonas novadpētniecības un mākslas muzeju, Cesvaines pili un rakstnieka R.Blaumaņa memoriālo muzeju „Braki”. 97% no visiem apskates objektu apmeklētājiem ir bijuši Latvijas iedzīvotāji, 3% ārzemju tūristi. Strukturējot ārzemju tūristus pēc valstīm, visvairāk Madonas rajonu ir apmeklējuši Vācijas, Krievijas un Lietuvas tūristi. Vairāk nekā 60 % apmeklētāju ir ieradušies kā organizētu skolēnu vai kolektīvo grupu ekskursiju dalībnieki. 

Nakšņotājiem 2007.gadā Madonas rajonā tika piedāvātas 52 dažādu tipu naktsmītnes, kuru kopējais gultasvietu skaits sasniedza 1233 vietas. Gada laikā rajonā tika atvērtas 11 jaunas naktsmītnes. Šis faktors nozīmīgi ietekmēja konkurences pieaugumu izmitināšanas uzņēmumu vidu. Gada laikā rajona naktsmītnēs tika uzņemti 32 768 nakšņotāji. Salīdzinājumā ar 2006.gadu nakšņotāju skaits samazinājies par 2,3%. Viens no nakšņotāju skaita samazināšanās cēloņiem bija klimatiskie apstākļi, kuri nelabvēlīgi ietekmēja slēpošanas sezonas garumu un līdz ar to arī pieprasījumu pēc Madonas rajona naktsmītnēm ziemas mēnešos. 91% no kopējā nakšņotāju skaita bija Latvijas iedzīvotāji, bet 9 % ārzemju tūristi. Strukturējot ārvalstu nakšņotājus pēc valstīm, visvairāk rajonā ir uzturējušies Vācijas, Lietuvas, Igaunijas, Francijas un Krievijas tūristi. No naktsmītnēs piedāvātajiem papildus pakalpojumiem vispieprasītākā ir bijusi pirts noma, ēdināšana, svinību un semināru telpu noma. 

Aktīvās atpūtas cienītājiem pagājušajā gadā tika piedāvātas: 13 laivu nomas vietas, 10 kalnu un distanču slēpošanas vietas, 3 zirgu izjāžu vietas, iespēja izbraukt ekstrēmā braucienā ar apvidus automašīnām, peintbols, sportinga šautuve un pie naktsmītnēm esošie vasaras sporta spēļu laukumi, velo nomas, labiekārtotas peldvietas. Vislielākais apmeklētāju skaits ir reģistrēts rajona slēpošanas trasēs, labiekārtotajās peldvietās un laivu nomas vietās.

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes