Mazliet pastāstot sīkāk, projekta mērķis bija popularizēt lauku tūrisma produktus, kas balstīti uz lauku resursiem un tradicionālajām vērtībām: vietējo un reģionālo ēdienu, kultūru un lauku amatniecību, lauku produkcijas ražotājiem.
Kopumā projekts ir rezumējies šādās aktivitātēs:
Vēlamies, lai arī Jūs esat informēti par šādiem jaunumiem, tāpēc labprāt padalāmies ar uzzināto. "Kulinārajā kartē" ir iekļautas 178 ēdināšanas vietas visā Latvijā - krodziņi, kafejnīcas, restorāni, lauku tūrisma mītnes u.c. ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji (izņemot Rīgu), kas gatavo un godā latviskos ēdienus un tradīcijas. Par katru ēdināšanas vietu atrodams īss apraksts, nosaukums, darba laiks, kontaktinformācija, ģeogrāfiskās koordinātas un atrašanās vieta kartē. Pie katras vietas ir uzskaitīti piedāvātie latviskie un īpašie "firmas" ēdieni. Šī karte ikvienam var kalpot kā praktisks palīgs ceļojot pa Latviju, jo tajā ērti var atrast ēdināšanas vietas visos reģionos, kur iespējams nobaudīt latviskos ēdienus. Papildus tam, kartē iezīmēti arī 10 tematiski kulinārie ceļi (maršruti) Latvijā. Potenciāli nākotnē šo ideju par Nacionālo Kulināro ceļu būtu jāsavieno ar Igauniju un Lietuvu, jo tūristi visbiežāk vēlas paceļot visas trīs Baltijas valstis, tādējādi parādot unikālo šo valstu kulinārijā.
Karti papildina brošūra „Latviešu virtuve - tradicionāli un mūsdienīgi latviešu ēdieni un dzērieni”, kura pasakainās bildēs un aprakstos iepazīstina ar 30 latviešu virtuves ēdieniem, ko ceļotāji var atrast, sekojot Kulinārā ceļa maršrutiem.
Un, kā jau minēju, sadarbojoties ar vadošajiem Latvijas pavāriem (Ēriks Dreibants, Mārtiņš Sirmais, ), izveidota vienota atpazīstamības zīme – jauns logo “Latviešu virtuve”. Logo simboliski aptver visu ēdamo, ko iegūstam uz lauka, dārzos, ūdeņos un mežā. Lauku ceļotājs ar šo aicina visus tos ēdinātājus, kas vēlas savās ēdienkartēs izcelt latviešu ēdienus, izmantot šos zīmi, lai vietējiem un ārvalstu ceļotājiem būtu vērtīga norāde, kā iepazīt Latviju raksturojošo kulināro piedāvājumu. Lai iegūtu šo logo, visiem interesentiem jāraksta uz e-pastu: lauku@celotajs.lv vai arī, dodoties uz saiti drive.google.com/folderview, iespējams lejuplādēt šo logotipu oriģinālus.
Savukārt karte un brošūra pieejama Lauku ceļotāja birojā - Kalnciema ielā 40, Rīgā, www.celotajs.lv
Madonas novadu šajā seminārā – publiskajā diskusijā pārstāvēja Ilze Riekstiņa no Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centra un Antra Gotlaufa no zemnieku saimniecības “Ataugas”, pārstāvot kafejnīcu “Stūrītis” Madonā un viesu māju “Apiņu kalte” Praulienā. Diskusijas noslēgumā klātesošajiem bija iespēja piedalīties Latviešu virtuves degustācijā, ko bija sagādājuši dažādi Latvijas krodziņi, restorāni un lauku saimniecības. Lielu vērību un atzinību ieguva arī Antras Gotlaufas sagatavotais gardais cienasts - koča jeb ķūķis, kas ir grūbu biezputra ar žāvētu speķīti. Tāpat jutāmies pagodinātas, ka jaunajā Kulinārajā kartē starp šīm 178 visas Latvijas ēdināšanas vietām atrodamas šādi Madonas novada uzņēmumi:
Autore: I.Riekstiņa