Jaunums! Pļavu golfa laukumā “Šubrakkrastos”

ziņa publicēta 26.08.2014
Lielāks foto Pļavu golfa laukums atrodas Bērzaunes pagastā, gleznainu pļavu un zaļojošu mežu ieskautajā atpūtas vietā “Šubrakkrasti”. Pļavu golfa laukuma platība ir 7-8 ha un tajā ir arī ūdens šķērsli, kas golfa spēli padara krietni aizraujošāku un interesantāku.

Pašlaik golfa laukumā ir 4 bedrītes ar aptuveni šādiem attālumiem: 1.bedrīte – 227 m; 2.bedrīte – 205 m; 3.bedrīte – 119 m; 4.bedrīte – 191 m. Kopā plānotas 6 bedrītes, atlikušās divas tiks izveidotas 2015.gadā. Nākotnē domāts organizēt arī dažādus golfa turnīrus.

Laukums ir pieejams katru dienu, pirms tam sazinoties pa tālruņiem (Kaspars – 26566412; Aivis – 22323819) un vienojoties par vēlamajiem laikiem. Laukums pieejams gan iesācējiem, kas vēlas apgūt golfa spēli, gan arī jau pieredzējušajiem spēlētājiem. Iespēja golfa laukumu apmeklēt un uzspēlēt golfu ir arī vairāku cilvēku kompānijām. Tāpat arī uzņēmumi var pieteikties organizēt savus turnīrus vai arī pieteikties kā sponsori kādam no organizētajiem turnīriem.

Šobrīd pieejamais golfa inventārs:
Trīs pieaugušo nūju komplekti un viens bērnu/jauniešu komplekts. Inventārs tiks papildināts.
Uz doto brīdi vairāk informācijai var sekot līdzi facebook lapā “Golfs.Madona”. Mājas lapa ir izstrādes procesā.

Cenas:
   * Spēle laukumā + golfa nūju komplekts (visa diena) - 10 EUR;
   * Spēle laukumā ar savu nūju komplektu - 5 EUR;
   * Apmācība iesācējiem (golfa spēles pamatu apgūšana) - 10 EUR.

Kas ir pļavu golfs?
Par pļavu golfa dibinātāju Latvijā tiek uzskatīts bijušais Latvijas Olimpiskās kustības prezidents Vilnis Baltiņš, kurš ir izveidojis pļavu golfa laukumu Usmā. Pļavu golfs ir klasiskā golfa paveids, kas atšķiras ar mazāk nopļautu spēles laukumu un ar dažām atkāpēm no spēles pamatnoteikumiem. Pļavu golfa laukumi šobrīd netiek sertificēti un spēle uz tā ir vairāk uzskatāma par brīvā laika pavadīšanas veidu.

Pļavu golfs tiek spēlēts sakoptā pļavā, kas būtībā ir arī galvenais pamatnosacījums pļavu golfa laukuma izveidei. Tāpēc tas ir nedaudz sarežģītāks kā klasiskais golfs, jo bumbiņas ir grūtāk ripināt un tās dēļ biežāk pazūd (ja to gadās iesist garākā zālē). Taču tāpēc jābūt īpaši precīzam un uzmanīgam.

Kā atklāj viens no Madonas novada pļavu golfa laukuma veidotājiem Guntis Gailums, tāpat kā klasiskais golfa laukums  arī pļavu golfa laukums sastāv no izsitiena vietas – tee box; ripināšanas laukuma – green, zemu nopļautas zāles josla – fairway un biezas, garākas zāles un krūmiem, ko attiecīgi dēvē par rafu (rough) un hazardu (hazard). Laukumā var būt arī dabīgie šķēršļi, piemēram,ūdens šķērslis – dīķis vai upe un mākslīgi veidoti šķēršļi, piemēram, smilšu bunkuri. Tas viss padara spēli interesantāku un aizraujošāku, jo ir vairāk jāpiedomā par sitieniem

Projekts tapis sadarbībā ar viesu māju “Šubrakkrasti” Bērzaunes pagastā, kā arī pateicoties Madonas novada pašvaldības piešķirtajam līdzfinansējumam Madonas novada pašvaldības biznesa ideju konkursā “Madona var vēl labāk” (piešķirtais līdzfinansējums- Eur 2000). 

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes