Madonas novadu apmeklē Pleskavas tūrisma aģenti

ziņa publicēta 22.11.2013
Lielāks foto Šī gada novembrī divu dienu vizītē Madonas novadā viesojās Pleskavas (Krievijas federācija) tūrisma aģentūras „Kontinents” pārstāvji. Vizītes mērķis bija Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centra sagatavotā sadarbības piedāvājuma apspriešana un praktiska tūrisma uzņēmumu apsekošana.

Tūrisma aģentūra „Kontinents” darbojas kopš 2003. gada, tās darbības pamatvirziens ir ienākošā un izejošā tūrisma pakalpojumi. Aģentūras izejošā tūrisma pieprasītākie galamērķis ir siltās dienvidu zemes (Turcija, Ēģipte, Grieķija, Tunisija u.c) un tuvējās Baltijas valstis. Uz Baltijas valstīm pārsvarā tiek piedāvāti divu dienu nedēļas nogales braucieni, kas galvenokārt balstīti uz galvaspilsētu apmeklējumiem.

Vasaras nogalē, kad Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centrs viesojās Pleskavā, tika aizsāktas sarunas ar tūrisma aģentūru „Kontinents”, par Madonas novada tūrisma programmu iekļaušanu aģentūras Baltijas valstu ceļojumu piedāvājumā. Pēc piedāvājuma programmu izstrādes, kaimiņvalsts tūrisma aģenti izrādīja interesi klātienē apmeklēt mūsu novadu.

Vizītes laikā aģentūras pārstāvji apskatīja sekojošus tūrisma uzņēmumus: viesu māju „Kučuru dzirnavas”, atpūtas kompleksu „LB agro”, R. Blaumaņa memoriālo muzeju „Braki”, zemnieku saimniecību „Līvi”, trušu dārzu „Sveķi”, Madonas novadpētniecības un mākslas muzeju, Madonas mākslas skolu, SPA kūrortu „Mārcienas muiža”, viesnīcu „Madona”, sporta bāzi „Smeceres sils”, Jāņa Seiksa keramikas darbnīcu, Kalsnavas arboretumu un Cesvaines pili.

Noslēdzoties vizītei, tūrisma aģentūras pārstāvji atzina, ka Madonas pusē ir patiesi interesanti tūrisma objekti un tajos saimnieko viesmīlīgi saimnieki. Pleskavas viesi norādīja, ka viņiem šobrīd priekšā ir sarežģīt uzdevums, proti, jārod risinājums kā kādā no saviem maršrutiem integrēt Madonas puses tūrisma vietas. Iespējams, ka kāds no Rīgas apskates maršrutiem mājupceļā tiks papildināts ar pāris pieturvietām Madonas pusē. Diemžēl atsevišķs maršruts uz Madonas novadu netiks piedāvāts, jo tūrisma aģentūras „Kontinents” pieredze liecina, ka vidusmēra Krievijas ceļotājs savā atpūtas maršrutā noteikti grib iekļaut lielpilsētas apmeklējumu.

Patiesa un interesanta bija kaimiņvalsts tūrisma profesionāļu atziņa, ka interesējošā vieta ir pirmām kārtām jāapskata visnepievilcīgākajā laikā – un ja šādos apstākļos vieta patīk, tad šaubu nav – tas ir tas, ko vajag. Mūsu vizītes gadījumā viesi neslēpa prieku par Madonas novada tūrisma vietu skaistumu arī novembra mēneša pelēkumā.

 

Autore: S.Soma, tel. 29130437.


 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes