Foto stāsts “Mētrienas pagasta ekspedīcija”

ziņa publicēta 22.08.2020
Lielāks foto Pielikumā foto atskats no izzinošā braucienā “Mētrienas pagasta ekspedīcija”.

Brauciena laikā ciemojāmies:

Dolomīta karjers “Līcīši”.  Dolomīts ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas derīgajiem izrakteņiem, kas radis plašu pielietojumu dažādos celtniecības darbos. Ciemosimies Aiviekstes upes krastā esošajā dolomīta atradnē, tiksimies ar karjera īpašnieku Valdi Broku, uzzināsim par ieža veidošanās apstākļiem, īpašību spektru un tehnoloģisko procesu ieža sagatavošanai būvniecības darbiem. 

SIA “MittHus”. Brāļu Aivja un Laura Mitenieku uzņēmums, darbības profils - koka karkasa māju projektēšana, ražošana un uzstādīšana. Stāsts par  uzņēmuma izveides un attīstības ceļu, ražotni Mētrienas pagastā, pasūtījumiem, būvdarbu pieredzi Latvijā un Skandināvijā, www.mitthus.lv

Mētriena.  Mētrienas pagasts radis vietu Teiču purva aizvējā un Aiviekstes upes valgumā. Savukārt Mētrienas vārds šogad septembrī svin 95. jubileju, tātad ir īstais brīdis braukt ciemos. Mētrienas ciemu iepazīsim nelielā pastaigā, dzirdēsim stāstus par pagasta vēstures akcentiem, dabu, cilvēkiem, notikumiem, redzēsim izstādi “Mētrienas albums”. Mētrienu skatījām kopā ar tautas nama vadītāju Lauru Biķernieci.

Kempings “Lejas Ozoli”. Rolanda Družoka sporta un atpūtas bāze bērnu nometņu un dažādu sporta pasākumu organizēšanai. Mēs apskatīsim kempingu un baudīsim vienu stundu garu svētdienas atpūtas pauzi kempinga viesu statusā. Pusdienu pikniks (līdzi savas maizītes), būs kopīga tēja un kafija.

Odzienas ezera piekraste. Pastaiga pa ainavisko piekrasti, redzēsim Odzienas ezeru, bijušo Ļaudonas - Odzienas muižu, tagadējo pagasta estrādi, atjaunoto avotu, atklāto dižozolu un jaunos vides objektus “Manas pēdas Mētrienā”. Pastaigā devāmies kopā ar Mētrienas gidi Lauru Biķernieci.

Podnieku Dumpju darbnīca. Saimnieki Baiba un Einārs Dumpji savās lauku mājās ciemiņus iepazīstina ar Vidzemes podniecības tradīcijām. Stāstā savijas saimnieku radošums, personību kolorīts un rūpīgi krātās zināšanas par podniecības vēstures liecībām. Keramiku šeit varēs arī iegādāties.

Mākslinieku Kroļļu vasaras māja. Latvijas profesionālajā mākslā pazīstamie mākslas vecmeistari Gunārs un Izabella Kroļļi savas vasaras nu jau 46. gadus izbauda Mētrienas pagasta „Kroļļos”. Abi mākslinieki savu darba mūžu veltījuši mākslai, nesot Latvijas vārdu pasaulē kā arī organizējot un piedaloties izstādēs Latvijas muzejos un izstāžu zālēs. Iespējams, ka mēs ciemos dosimies  ejot  kājām (lēnā pastaigā 1,8 km). Ja laika apstākļi būs labvēlīgi (būs sauss laiks), minēto ceļa posmu varēsim braukt ar mašīnām.

Autore: Sanita Soma, Madonas novada pašvaldības tūrisma darba organizatore, tel. 29130437, sanita.soma@madona.lv  

 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes