FOTO atskats uz velo ekskursiju “Mētriena: hokejs, bites, koka mājas un vietējais ikea”

ziņa publicēta 19.07.2020
Lielāks foto Pielikumā foto atskats uz šī gada 19. jūlijā notikušo velo braucienu pa Madonas novada Mētrienas pagastu.

Dienas laikā veicām ap 23 km garu maršrutu un ciemojāmies sekojošās vietās:

* Biedrībā “Amis3”, kas Mētrienā izveidojusi otreizējo lietu noliktavu, ko plašā sortimenta iespaidā vietējie iesaukuši par Mētrienas “ikea”. Tikāmies ar saimnieci Solvitu Fībigu, dzirdējām stāstu par aizvadītajiem gadiem Francijā, uzkrāto pieredzi, noskatītajām idejā un atgriezšanos Latvijā. 

* SIA “MittHus”. Tikāmies ar saimniekiem Lauri  un Aivi Miteniekiem, dzirdējām stāstu par  koka karkasa māju ražošanas un būvniecības uzņēmuma izveides ceļu, ražotni Mētrienas pagastā, pasūtījumiem un būvdarbiem Skandināvijā.

* Saimniecību “Akmentāji”.  Tikāmies ar saimnieku Aldi Ošu, dzirdējām stāstu par dzimtas saknēm  Mētrienā, saimniekošanu Akmentājos un vaļaspriekiem: paštaisīto sporta bagiju, hokeja laukumu un hokeja komandu “Mazie milži”.

* Zemnieku saimniecībā “Priežukalns”. Tikāmies ar saimnieku Andreju Briedi, bija sarunas par bitēm, zaļo domāšanu, bioloģisko lauksaimniecību un Latvijas dabu no Latvijas Dabas fonda padomes priekšsēdētāja skatu punkta.

* Redzējām koptās Mētrienas lauku ainavas un Odzienas ezera atpūtas vietu.

Paldies ciemošanās vietu saimniekiem par veltīto laiku un viesmīlību, paldies dalībniekiem par interesi iepazīt Mētrienas pagastu!


Pasākuma organizatore: Sanita Soma, Madonas novada pašvaldības tūrisma darba organizatore, tel. 29130437, sanita.soma@madona.lv  

 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes