Jau 7. reizi simtiem laivu pulcēsies vienuviet, lai nodotos “Ezera skaņām”

ziņa publicēta 14.06.2019
Lielāks foto Saullēkta sagaidīšana neaizmirstamā mūzikas, gaismas un miglas pavadījumā norisināsies arī šogad, 17. augustā Vestienā, Kāla ezerā. Šoreiz festivālam „Ezera skaņas”, kas sāksies jau pulksten 4.00 no rīta, tiek dots nosaukums „Ceļš sākas šonakt. Es dodos mainīties”, jo tas tematiski pētīs zemūdens dzīles, pielīdzinot tās cilvēka zemapziņas plašumiem.

Netipiskā festivāla „Ezera skaņas“ radīšanas nodoms nav komerciāls, tas tiek veidots kvalitatīvas mākslinieciskās idejas un brīvas radošās izpausmes nodrošināšanai un iedvesmošanai. “Ikvasaras maģiskākā nakts ir izteikti draudzīga dabai, tā sniedz nepieciešamo miera un harmonijas devu mūsdienu vienmēr steidzīgajam cilvēkam, tā atraisa un saliedē,” atklāj pasākuma organizatori. 

Šī gada programma ļaus koncerta apmeklētājiem nodoties nezināmajam un iegremdēties tumsā, kas vienlīdz imitēs ceļojumu uz cilvēka zemapziņu un tās dziļākajiem apcirkņiem. “Diemžēl pasākums notiek vien reizi gadā, tādēļ tam piemīt mirklīgs raksturs. Sajūtas un atbrīvošanās līmenis, kas pārņem personu, atgādina sapni, kurā apmeklētāji kustas nojaušamā virzienā, orientējoties tikai pēc skaņas un savas izvēles,” skaidro pasākuma veidotāji.

Muzikālais pasākums „Ezera skaņas“ tradicionāli sākas vēl pirms saullēkta. Šajā tumsas pavadījumā par festivāla norisi liecina vien laivas stiepjošs cilvēku pūlis, kas tiecas nokļūt ezerā. Muzikālā notikuma miglas apņemto skatuvi un atrast “īsto ceļu” iespējams vieglāk, kad ezera vidū parādās pirmie gaismas objekti un pirmās skaņas. Muzikālais baudījums pieaug līdz ar gaismu un piedzīvo kulmināciju, saulei uzlecot.

Biļetes uz festivālu pieejamas tiešsaistē: www.eKase.lv. Organizatori atgādina, ka ieejas biļetē nav iekļauta laivas noma. „Ezera skaņas“ piedāvā laivu rezervāciju katrā Kāla ezera ostā un to var iegādāties kā papildu biļeti. Laivas nomas cenā ir iekļautas arī drošības vestes.
Informācija par muzikālo pasākumu „Ezera skaņas“ pieejama arī festivāla oficiālajā interneta vietnē www.ezeraskanas.lv. Ieeja pasākuma ostās tiek organizēta jau 16. augustā no plkst. 20.00.
Pasākuma video atskats: https://vimeo.com/181478914
 

                                          
 
Ziņu iesūtīja: Reinis Spaile, tel. +371 26123151 
‌Ziņu publicēja: Ilze Stūre, tel. +371 29332642
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes