8.maijā izbraukuma seminārs “Madonas novada saimnieku pieredzes stāsti”

ziņa publicēta 01.01.2019
Lielāks foto Madonas novada pašvaldības uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa tūrisma un atpūtas pakalpojumu sniedzējus aicina doties informatīvā izbraukuma seminārā. Apmeklējamās vietas atlasītas atbilstoši maršrutam: Madona - Mētriena - Stalīdzāni - Madona.


Paldies visiem, kas pieteikuši dalību! Ģērbjamies silti, līdzi laba oma un neliels cienasta groziņš, kā arī vēlme savā automašīnā (ja ir brīvas vietas) paņemt kompāniju. Brauciena laikā būs iespēja iegādāties vietējo produkciju (keramiku, sierus, ārstniecisko koku vilnu)!

Programma:

13.00 Pulcēšanās / 13.10 Izbraukšana no Saieta laukuma Madonā.
Pulcējamies stāvlaukumā iepretim pašvaldības garāžām!

13.20 IK “Kvadriki”. Adrese: Strautnieki, Aronas pagasts, Madonas novads. Saimniece: Kristīne un Mārtiņš Lukaševici, tel. 29144465. Saimnieki  Kristīne un Mārtiņš Lukašēvici savā privātajā lauku īpašumā izveidojuši interesantu brīvā laika pavadīšanas vietu. Kristīne likusi lietā savu pedagoģes talantu un izveidojusi skolēnu klašu ekskursiju programmu, bet Mārtiņš aizrāvies ar kvadracikliem un iekārtojis kvadraciklu parku ar 2 trasēm un 6 braucamajiem. Piedāvājumā arī mucu vilcieniņš, telšu vietas, pirtiņa, dīķis un atpūtas vietas. 

14.20 Viesu māja “Jaunsīļi”.  Adrese: Jaunsili, Praulienas pagasts, Madonas novads, tel. 29468692, 27531643. Viesu mājas piedāvājums: Naktsmītne (14 pers. ziemā/ 30 pers. vasarā), svinību telpas un galdu klāšana (30 pers. ziemā, 90 pers. vasarā), pirtiņa ar terasi, atpūtas vieta, šūpoles, batuts, biljards, makšķerēšana, profesionālas masieres pakalpojums (klasiskās, relaksējošās un SPA masāžas), izjāde ar zirgu, vizināšanās ar kamanām.

15.10 Podnieku Dumpju darbnīca.  Adrese:  Brīvnieki - Kolbergi, Mētrienas pagasts, Madonas novads, tel. 29421907, 29187910. Saimnieki Baiba un Einārs Dumpji savās lauku mājās ciemiņus iepazīstina ar Vidzemes podniecības tradīcijām. Stāstā savijas saimnieku radošums, personību kolorīts un rūpīgi krātās zināšanas par podniecības vēstures liecībām.  Lauku sētai piešķirta kultūras zīme "Latviskais mantojums" par podniecības tradīciju kopšanu.

16.10 Kazu saimniecība “Burkānciems”. Adrese: Lejas Ķunci 2, Ļaudonas pagasts, Madonas novads, tel. 22188433. Saimnieki Ruta Grauduža un Stefans Millers ciemiņiem labprāt izrāda savu bioloģisko kazkopības saimniecību, kurā tiek turēts kazu ganāmpulks (ap 150 kazas) un iekārtota sierotava. Sierotavā top: svaigie, puscietie, Fetas, Mocarellas un Camambert veida sieri, kas tiek nogatavināti vismaz 2 mēnešus. Blakus sierotavai iekārtota omulīga degustāciju telpa. 

‌17.20 Savvaļas putnu rehabilitācijas stacija “Tiltakalni”. Adrese: Tiltakalni, Barkavas pagasts, Madonas novads, tel. 29485851. Saimnieks Uģis Bergmanis ir pieredzējis dabas eksperts un viens no vadošajiem mazo ērgļu pētniekiem Latvijā un Eiropā. Savās lauku mājās iekārtojis privātu īpaši aizsargājamo sugu putnu atveseļošanās staciju. Tikšanās ar saimnieku, stacijas apskate un pieredzes bagāti dabas notikumu stāsti.

‌18.20 Koku un augu vilnas meistars Ritvars Točš.  Adrese: Aiviekstes iela 15, Stalīdzāni, Barkavas pagasts, Madonas novads, tel. 25982083. Saimnieks Ritvars Točs atklājis senas baltu prasmes, kā izgatavot ārstniecisku vilnu no apkārtnē esošajiem kokiem, krūmiem un augiem: nātrēm, dadžiem, ugunspuķēm, niedrēm, kārkliem, kļavas, ābeles, pīlādža, apses, ozola u.c.. Tikšanās ar meistaru, stāsts par vilnas tapšanas procesu un vilnas ārstnieciskajām īpašībām.

‌Ap astoņiem vakarā atgriežamies Madonā, Saieta laukumā.

‌Dalībniekiem:

Dalībnieki:
tūrisma un atpūtas pakalpojumu sniedzēji un organizatori.
‌Transports:
ar savām automašīnām, maršruta garums - 103 km.
‌Dalība:
bez maksas. 
Līdzi jāņem: cienasta groziņš.


‌Kontaktpersona: Sanita Soma, tel. 29130437 vai tic@madona.lv 


Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes