Izdota Latvijas apceļošanas karte - "Latvijas valstiskuma veidošanās ceļi"

ziņa publicēta 26.07.2018
Lielāks foto Sagaidot Latvijas valsts simtgadi, Latvijas lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs", ir izdevusi tūrisma maršrutu karti, aicinot iepazīt 7 īpašus maršrutus jeb Latvijas valstiskuma veidošanās ceļus - Līvu, Jēkaba, Brīvības, Baltijas, Daugavas, Gaismas un Māras. Katrs no šiem ceļiem ļauj iepazīt Latvijas vēstures pagriezienus, personības, vietas un notikumus, kas sekmējušas valsts nodibināšanu un nacionālās identitātes veidošanos.

Izdevumā ietverta Latvijas karte ar iezīmētiem un īsi aprakstītiem 7 valstiskuma veidošanās ceļiem, 80 raksturīgākie visu ceļu apskates objekti ar īsiem aprakstiem un 85 Latviskā mantojuma saimniecības.

Viens no kartē iezīmētajiem ceļiem, konkrēti “Gaismas ceļš”, aicina apceļot arī Madonas novadu. Gaismas ceļa maršruts tūristus aicina doties uz Madonas, Vecpiebalgas, Jaunpiebalgas, Gulbenes un Alūksnes novadiem.

7 valstiskuma ceļi kā tūrisma maršruti izveidoti Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir „Es esmu Latvija”, akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai.

Ar maršrutu aprakstiem var iepazīties arī „Lauku ceļotāja” mājas lapā. Katram maršrutam redzams sadalījums pa dienām, veicamie attālumi, katras dienas apskates vietas, foto galerija, kā arī vietējo stāsti un atmiņas par vēsturiskajiem notikumiem. Sniegta arī praktiska informācija par to, kur paēst, pārnakšņot, kā sazināties ar apskates vietu un naktsmītņu saimniekiem. Katram ceļam ir arī garāks un īsāks vēstures apraksts http://www.celotajs.lv/lv/c/brand/lv100.

Karte elektroniski lejuplādējama: http://www.celotajs.lv/lv/p/view/LV100_Karte 


Ziņas avots: www.celotajs.lv
Publicēja: S.Soma, tel. 29130437.


Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes