Atjaunoti Madonas novada velo maršrutu marķējumi

ziņa publicēta 22.06.2018
Lielāks foto Sākoties vasaras tūrisma sezonai, Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa atjaunojusi novada velo maršrutu marķējuma zīmju sistēmu.

 

Aktīvās atpūtas un velo braukšanas cienītājiem Madonas novadā ir pieejami 3 dabā marķēti velo maršruti.

Maršruts “Gaiziņa pakalnos”, tā garums ap 20 km, maršruts ir marķēts. Maršruts ir izcili ainavisks, tas veido apļveida loku, savā ceļā iekļaujot Latvijas augstāko kalnu Gaiziņkalnu, Vestienas ciemu un Kāla ezera krastmalu. Trases tuvumā atrodas daudzas tūrisma vietas: izstāde “Gaiziņa skapis”, Vestienas muiža, atpūtas vieta “Kālezers”, ogu dārzs “Jāņkalni”, plosta “Vakars uz ezera” rezidence, atpūtas vieta “Ielāpi”, atpūtas bāze “Gaiziņš”. Braucējiem jārēķinās ar kalnainu reljefu un braukšanu pa autoceļiem. Piedāvājam karti arī GMX un KML formātā.

Maršruts “Madona – Sauleskalns – Mārciena – Madona”, tā garums ap 40 km. Tas veido apļveida loku no Madonas pilsētas, savā ceļā iekļaujot Sauleskalna, Mārcienas un Lazdonas ciemus. Ja maršrutu sākat no Madonas pievārtē esošās sporta un atpūtas bāzes “Smeceres sils”, kur tiek piedāvāta velo noma, tad tālākais ceļš vedīs caur Jaunlazdonu, pār Bīrānu dzirnavu ūdenskritumam, gar kādreizējiem Iedzēnu dārziem, līdz nonāksiet Sauleskalnā. Sauleskalna – Mārcienas posms savienojas pa asfaltēto ceļu, bet tālāk pa smilšu ceļu caur Aizkalniešiem, gar Rāceņa ezeru un Karjerezeru jāatgriežas Madonā. Maršruta marķējums ir izvietots tikai ārpus Madonas pilsētas teritorijas. Maršruta reljefs ir paugurains.

Maršruts “Apkārt Lubānam”, tā garums ap 57 km. Tas veido apļveida loku apkārt Latvijas lielākajam ezeram Lubānam. Brauciena laikā varēsiet vērot iedambēto Lubāna ezeru, kura krastus ieskauj aizsargdambju, kanālu un slūžu sistēma.  Tieši pie maršruta atrodas vairākas apskates vietas: Lubāna mitrāja informācijas centrs (šeit var iznomāt arī velosipēdus), Aiviekstes un Kalnagala slūžas, putnu vērošanas torņi, zvejniekciems Īdeņa, tūrisma sēta “Zvejnieki”, Teirumnīku purva taka un atpūtas komplekss “Bāka”. Šis maršruts ved pa Madonas un Rēzeknes novadiem, līdz ar to arī marķējuma zīmju sistēmas izveidē ir iesaistījušās abu novadu pašvaldības. Madonas novada pusē marķēšanas darbi ir paveikti, Rēzeknes pusē darbi šobrīd turpinās. Piedāvājam karti arī GMX un KML formātā.

Jāpiebilst, ka maršruts “Apkārt Lubānam” ir rekomendēts kā viens no Latvijas interesantākajiem velo maršrutiem nupat kā klajā nākušajā izdevumā Latvijas  “Velomaršruti”.

Domājot par ceļotāju ērtībām, esam veikuši arī ar velo maršrutu nesaistītu tūrisma virziena rādītāju uzstādīšanu, piemēram, uz Sarkaņu amatu skolu un Madonas muzeja etnogrāfijas priekšmetu krātuvi, kā arī atjaunojuši un demontējuši sabojātās informācijas zīmes.

Ceļazīmes tika izgatavotas uzņēmumā “Latsign”, uzstādīšanas un apkopes darbus veica Bērzaunes komunālais uzņēmums.


Autore un darbu koordinatore: Sanita Soma, tel. 29130437.

Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes