FOTO no aizvadītajiem LIELĀKAJIEM melleņu svētkiem "Jāņkalnu" vēsturē, kuri pulcējuši ap 2 000 apmeklētāju

ziņa publicēta 15.04.2017
Lielāks foto Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa sadarbībā ar Vestienas pagasta saimniecību - augļu un ogu dārzu “Jāņkalni” (Vestienas pagastā) šogad jau trešo reizi organizēja “Melleņu svētdienu”- svētkus par godu brīnumgardajai, veselīgajai un vitamīniem bagātajai ogai – MELLENEI. Šogad svētkus apmeklēja īpaši daudz viesu- ap 2 000 cilvēku, kuri galvenokārt lasīja ogas, baudīja koncertu un iepirkās melleņu tirdziņā.

13.augustā (svētdien) no plkst.11:00- 16:00 “Jāņkalnos” darbojās tirdziņš, kurā piedāvājām produkciju no “Jāņkalniem” - melleņu ievārījumu, sulu, sīrupu, tēju, "Madonas karameļu" ražotās karameļu končas, “Skrīveru mājas saldējuma” gatavoto melleņu-jogurta saldējumu un sorbertu, SIA "Siera ražotne" ražotos beramos sierus un paštaisītos makaronus, SIA “Domu pietura” ražoto piesātināto melleņu un citu ogu vīnus, z/s "Vidiņi" lavandas spilventiņus kā arī bija iegādājami melleņu krūmu stādi un vietēji lauku labumi – siers, maize un melleņu produkti.

Starp našķošanos ar melleņogām un melleņu kārumiem- z/s “Līvi” piedāvāja gardo, auksto tomātu zupu ar kazas siera bumbām. Uz vietas tapa arī svētku īpašais - melleņu ķīselis, kuru piedāvāja paši "Jāņkalnu" saimnieki, kā arī televīzijas šova "Īstās latvju saimnieces" Silvija un Antra apmeklētāju vēderus priecēja ar gardām- pašu ceptām pankūkām ar melleņu ievārījumu, un senu mūsu novada saldo ēdienu- melleņu ķīseli ar klimpām, kurš bija īpašā cieņā.

Par bērnu radošu un aktīvu izklaidēšanu rūpējās Kristīne Lukaševica ar vīru, dodot iespēju pavizināties īpašā vilcieniņā un piedalīties bērnu radošajās darbnīcās. Danute Vēze no Madonas mākslas skolas ikvienam, kas to vēlējās, ļāva iejusties mākslinieka tēlā, rodot iespēju gleznot brīvā dabā. Kā arī bērni varēja skriet un lēkāt pa piepūšamajām atrakcijām. 

No plkst. 13:00- 13:30 notika maģiskais LIELO BURBUĻU ŠOVS, kur pēc šova ikviens pasākuma apmeklētājs varēja izveidot savu krāsaino, lielo ziepju burbuli.

Ievērojot saimnieku noteikumus un norādījumus, par īpašām svētku cenām ikvienam bija iespēja doties melleņu laukos lasīt ogas. Tāpat saimnieki organizēja trīs ekskursijas pa saimniecību, lai iepazīstinātu ar saviem plašajiem ogu dārziem un pārstrādes cehu, kā arī sniedza muzikālu priekšnesumu visiem apmkelētājiem, lai dienu padarītu vēl aizraujošāku!


Plkst 15:50 notika "Jāņkalnu" loterija, kurā tika izlozētas balvas no z/s "Jāņkalni", z/s "Aizupes", SIA "Siera ražotnes" un Madonas TIC. Loterijā piedalījās 1036 cilvēki, no kuriem Inese Rudzīte, Oskars Liepiņš, Uldis Antons, Sarmīte Kantāne un Anna Meirāne ir laipni aicināti saņemt savas dāvaniņas Madonas novada pašvaldības Tūrisma informācijas centrā (Skolas ielā 10a).

Visa pasākuma laikā, radot patīkamu noskaņu un siltu atmosfēru, dziedot un muzicējot, mūs priecēja Milleru- Balandīnu ģimenes grupa "CanZone", Artūrs Grandāns un saksofonu kvartets "N[ex]t move". Pasākumu vadīja atraktīvais Mārcis Feldbergs. Liels paldies visiem, kuri iesaistījās pasākuma tapšanā un norisē! 

Foto: Dāvis Veckalniņš
Informāciju sagatavoja: Ilze Stūre
    
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes