No 1. jūnija notiek akcija "Apceļo Latvijas muzejus"

ziņa publicēta 01.06.2017
Lielāks foto Latvijas Muzeju biedrības akcija “Apceļo Latvijas muzejus!”

            Latvijas Muzeju biedrība šogad atzīmē 25 gadu jubileju. Šo gadu laikā Muzeju biedrības saime ir augusi un šodien apvieno 107 valsts, pašvaldības, privātos un autonomos muzejus. Lai pievērstu uzmanību Latvijas Muzeju biedrības darbībai, kā arī Latvijas muzejiem, šogad no 1. jūnija līdz 31. augustam organizējam vasaras akciju “Apceļo Latvijas muzejus!”.

            Akcijā “Apceļo Latvijas muzejus!” piedalīsies visi Latvijas muzeji, galvenais mērķis ir pievērst uzmanību mazajiem muzejiem Latvijā (ne tikai Latvijas novados, bet arī Rīgā), veicināt to atpazīstamību, rosināt interesi par piedāvājumu un parādīt šo muzeju “šarmu”.

            Aicinām akcijā iesaistīties ikvienu Latvijas iedzīvotāju vai viesi, kam patīk apmeklēt muzejus, iepazīt vietējo novada vēsturi un kultūras mantojumu. Kā akcijas galvenā platforma tiks izmantota lapa www.facebook.com/apcelolatvijasmuzejus. Lai piedalītos konkursā, dalībniekam nepieciešams profils sociālajā tīklā Facebook. Apmeklējot kādu no muzejiem, dalībniekam jāatzīmējas savā Facebook profilā, laika līnijā ievietojot foto no apmeklētās vietas un komentējot piedzīvot, redzētu un uzzināto. Tāpat jāpievieno norāde @Apceļo Latvijas muzejus un jāatzīmē atrašanās vieta, izmantojot sociālā tīkla Facebook rīku ar vietas atzīmēšanu vai arī ierakstot konkrētu muzeju, piemēram, @Limbažu muzejs. Ar akcijas nolikumu un uzdevumiem var iepazīties Latvijas Muzeju biedrības mājas lapā www.muzeji.lv .

            Kā norāde, ka muzejs piedalās akcijā, konkrētajā muzejā būs izlikta akcijas “Apceļo Latvijas muzejus!” pazīšanas zīme.

            Uzvarētāji tiks noteikti, izvērtējot dalībnieka atraktivitāti un aktivitāti, apmeklējot muzejus un ievietojot ierakstus vismaz par 5 apmeklētiem muzejiem.

Katrs uzvarētājs iegūs 5 brīvbiļetes uz kādu no Latvijas muzejiem: Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejs, muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs”, Rīgas Motormuzejs, “Laimas” šokolādes muzejs, Rundāles pils muzejs, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Latvijas Etnogrāfiskais Brīvdabas muzejs, Turaidas muzejrezervāts un Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs.

            Iepazīsim Latvijas muzejus, to izstādes un ekspozīcijas, izzināsim vietējo vēsturi, tradīcijas un kultūru, aplūkosim arī sezonālos muzejus, kuri atvērti tikai vasarā!     

 Informāciju iesūtija: Zane Grīnvalde, Latvijas muzeju biedrības valdes priekšsēdētāja Tel. 29418187
Informāciju ievietoja: Ilze Stūre, e-pasts ilze.sture@madona.lv
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes