Lubāna ezerā sezonu sākusi zemledus makšķerēšanas sniega būda

ziņa publicēta 13.01.2016
Lielāks foto Pateicoties šī gada spalgajam salam un noturīgajiem laika apstākļiem, savu 2016.gada zemledus makšķerēšanas sezonu uzsākusi Mobilā zemledus makšķerēšanas sniega būda Lubāna ezerā.

Pagājušā, 2015.gadā, Lubāna mitrāja informācijas centra apsaimniekotājiem biedrībai „Pie Kraujas” sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību izdevās piepildīt ieceri un ambīcijas projektam, kura rezultātā tika izveidota mobilā zemledus makšķerēšanas sniega būda Lubāna ezerā.

Motivācija doties makšķerēt ziemas spelgonī ir visdažādākā - tas ir vaļasprieks, kas tiek uzskatīts te par atpūtu, te sportu un pārvēršas par dzīvesveidu. Kā stāsta paši makšķernieki, sēdēšana uz copi kā hobijs nav tikai koncentrēšanās uz makšķerēšanu un pārdomas pie sevis, tās ir arī ziemas satikšanās, sarunas par dzīvi un uzturēšanās svaigā gaisā. Vienam, vai kopā ar kādu, bet tieši visu šo iemeslu dēļ tika radīta sniega būda.

Pamatā sniega būda ir nojume zemledus makšķerniekiem, tās pamatfunkcija ir pasargāt zemledus makšķerniekus no asajiem ziemas vējiem. Un ar iebūvētās krāsniņas palīdzību, saglabāt telpā siltumu, lai atpūta būtu pilnvērtīga, kvalitatīva un garāka par dienas gaišo laiku.

Sniega būda ir paredzēta 4 cilvēkiem. Tajā ir iebūvēta malkas apkures krāsns, 4 āliņģu caurumi grīdā un pieejamas divas lāvas, viena no tām modelējama par galdu ar krēsliem. Tā kā lielāko daļu laika sniega būda ir ar konstantu atrašanās vietu, iebūvētajā āliņģī zivis tiek piebarotas.

Pagājušā sezona rāda, ka šāda atpūta uzrunā rūdītus makšķerniekus, draugu kompānijas, kā arī ģimenes ar jaunajiem makšķerēšanas entuziastiem. Tomēr der atcerēties, ka ziemas mēdz būt kaprīzas un mainīt savus plānus, tāpēc vērts neatlikt ziemas baudīšanu uz Lubāna līdz vēlākam!

Pakalpojuma cena – 35 EUR/dienā, vēlams pieteikt vismaz 3 dienas iepriekš zvanot pa tālruni +371 29234956 vai rakstot uz infolubans@inbox.lv

Pakalpojumu nodrošina Lubāna mitrāja informācijas centrs: infolubans@inbox.lv; T. +371 29234956; www.draugiem.lv/lmic; www.facebook.com/lubanamitrajs.


Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes