15. septembrī - ainavu tūre "Rudens ainavas Leigauņu purvā"

ziņa publicēta 04.09.2024
Lielāks foto Svētdien, 15. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 14.00 ainavu tūrē “Rudens ainavas Leigauņu purvā” Lubāna mitrājā aicinām iepazīt Latvijas Dabas fonda 2024. gada dzīvotni – mitrājus.

Mitrāji ir dabiski applūstošas teritorijas, pārmitri meži un citas dzīvotnes, kur sastopas zeme un ūdens, tai skaitā purvi. Maršrutā, kas ietvers gājienu pa Leigauņu purvu, interesantus dabas faktus par mitrājiem un Lubāna mitrāju atklās Dabas aizsardzības pārvaldes eksperte Dace Vasiļevska un vides gids Māris Valainis.

Ainavu tūre notiks pa purvainu apvidu, tāpēc lūdzam vecākus kristiski izvērtēt bērnu spēju veikt šādu maršrutu, kā arī izvēlēties laikapstākļiem piemērotu apģērbu un apavus.
Dalība ainavu tūrē – bezmaksas, iepriekš piesakoties un aizpildot anketu: ej.uz/leigaunu_purvu, jo vietu skaits ir ierobežots.
Visi tūres dalībnieki bez maksas tiks cienāti ar siltu zupu.

Nākamās Latvijas Dabas fonda organizētās ainavu tūres notiks 28. septembrī, kad dosimies izzinošā pārgājienā pa Sventāja ielejas parkveida pļavām kopā ar Latvijas Dabas fonda biotopu eksperti Evitu Oļehnoviču, un 19.oktobrī, kad raudzīsim parkveida pļavas Latvjas Dabas fonda zemes īpašumā “Lejzemnieki”, kas atrodas aizsargājamo ainavu apvidū “Ziemeļgauja”.
Pasākumu organizē Latvijas Dabas fonds. Pasākums tiek rīkots projekta “LIFE MarshMeadows: Integrēta mitrzemju atjaunošana Latvijā un Lietuvā” ietvaros. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība un Valsts reģionālās attīstības aģentūra. Par pasākuma saturu ir atbildīgi projekta īstenotāji, un tas neatspoguļo Eiropas Savienības oficiālo viedokli. Finansētāji nenes nekādu atbildību par pasākumā atspoguļoto informāciju un tās izmantošanu. 
Draugiem Facebook Twitter Linkedin
© 2008-2024 Madonas Tūrisma informācijas centrs. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Piekļūstamības paziņojums · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes